© PDC Darts

Dimitri Van den Bergh pakt eerste titel ooit in een Players Championship

Dimitri Van den Bergh heeft in het Duitse Niedernhausen op de vierde dag van de Super Series 3 het twaalfde Players Championship tornooi gewonnen. Dancing Dimi bewijst zo dat zijn sterke prestaties van de voorbije weken in de Premier League geen toeval waren. In een spannende finale versloeg hij de Nederlander van Duijvenbode, nog winnaar op de derde dag, met 8-7. Het is de eerste zege ooit voor de Merksemse darter in een Players Championship tornooi.

mabe
Bron: belga

LEES OOK: Vriendin ‘Dancing Dimi’: “Van zijn kant was het liefde op het eerste gezicht”

Van den Bergh speelde een erg sterk toernooi. Op weg naar de finale versloeg hij John Brown (PDC-94) met 6-1, Ian White (PDC-11) met 6-2, de Schot Alan Soutar (PDC-79) met 6-4, Ryan Searle (PDC-37) met 6-1, Scott Mitchell (PDC-91) met 6-5 en de Nederlander Danny Noppert (PDC-22) met 7-2. Van den Bergh wierp in zijn eerste vijf wedstrijden telkens meer dan honderd per drie darts. Tegen Searle was het zelfs 108,81. Tegen Ian White liet hij een maximum 170 uitworp bewonderen, zijn derde in de voorbije vier toernooien. In de finale had Van den Bergh altijd het voortouw, maar nooit werd het verschil groter dan twee legs. Van den Bergh eindigde met een gemiddelde van 95,89, Van Duijvenbode kwam aan 92,93.

“Trots op eerste titel”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“In ben trots en blij dat ik eindelijk die eerste titel in het Players Championship beet heb”, reageerde Dimitri Van den Bergh (PDC-9) na zijn zege. In twee vorige finales moest Van den Bergh telkens het onderspit delven.

“Ik had niet verwacht hier vandaag te winnen, maar het gebeurde toch”, vertelde Van den Bergh. “Ik kwam gewoon naar hier om mijn best te doen, zoals altijd, maar presteerde nog ook. Soms word je gewoon beloond voor al het harde werk. In het begin van het toernooi speelde ik echt sterk, maar naarmate de dag vorderde, voelde ik mijn niveau dalen. Het was toch nog net goed genoeg.”

Van Den Bergh keert nu terug naar het Verenigd koninkrijk voor het volgende blok van de Premier League (5-7 mei). Als debutant staat hij daarin samen met Nathan Aspinall (PDC-10) aan de leiding. “Ik sta er goed voor. Ik had nooit verwacht op die positie te staan en geniet er met volle teugen van. Iedereen wil de Premier League spelen, het is een geweldige ervaring.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten