© BELGAIMAGE

Bondsparket gaat in beroep tegen vrijspraak Ishak Belfodil

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft beroep aangetekend tegen de vrijspraak die Ishak Belfodil dinsdag kreeg van de Geschillencommissie voor het Profvoetbal. Dat bevestigde de KBVB woensdag.

Belfodil werd zondag in het slot van de doelpuntenloze wedstrijd tegen RSC Anderlecht uitgesloten door Bart Vertenten, die “een trapbeweging richting een tegenstander” had gezien. Het Bondsparket vorderde maandag drie speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel, en 800 euro boete, maar werd daarin niet gevolgd door de Geschillencommissie.

Belfodil pleitte dinsdag dat hij de bal wou wegtrappen om tijd te rekken en zijn tegenstander daarbij niet raakte. De commissie oordeelde dat het niet duidelijk kan vastgesteld worden met welke intentie de spits van Standard de trapbeweging maakte en sprak Belfodil op basis van “gegronde twijfel” vrij.

Het Bondsparket is het daar allesbehalve mee eens en tekende beroep aan. Vrijdagmiddag behandelt de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal het dossier.

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik