Direct naar artikelinhoud
NieuwsMithra

Luciano D’Onofrio na verhoor vrijgelaten en niet in verdenking gesteld

Luciano D'Onofrio is de sterke man bij voetbalclub Antwerp.Beeld Photo News

Luciano D’Onofrio, François Fornieri en Samuel Di Giovanni werden vanmorgen opgepakt en verhoord in een zaak van handel met voorkennis bij de aankoop van Mithra-aandelen. Na de ondervraging werd Antwerp-directeur Luciano D’Onofrio vrijgelaten en niet in verdenking gesteld.

François Fornieri, ex-CEO van het farmabedrijf Mithra, en Samuel Di Giovanni, baas van een Luikse bewakingsfirma, werden vrijgelaten onder voorwaarden. De twee worden, in tegenstelling tot D’Onofrio, wel in verdenking gesteld voor handel in aandelen (van Mithra) met voorkennis. Dat bevestigt het parket van Luik.

François Fornieri, de hoofdaandeelhouder van Mithra, werd woensdagmidag door de politie verhoord in verband met een geval van mogelijke handel met voorkennis, zo lieten zijn advocaten in een verklaring weten. De voormalige CEO, D’Onofrio en Di Giovanni werden vanochtend ondervraagd door teams van de federale gerechtelijke politie in Luik, ondersteund door speurders van het Centraal Bureau voor de Bestrijding van Corruptie (OCRC).

Het gaat over een aankoop van aandelen van Fornieri’s farmabedrijf ter waarde van 800.000 euro.

Deze hoorzitting maakt deel uit van de normale voortzetting van het onderzoek, zeggen de advocaten van François Fornieri. Zij voegden eraan toe dat hun cliënt betwist een strafbaar feit te hebben gepleegd en “betreurt nogmaals de publiciteit die is gegeven aan onderzoekstaken die onder het geheim van het onderzoek vallen”.

 Antwerp wilde woensdag niet reageren op de ondervraging van haar sportief directeur. Woordvoerder Joost Houtman liet weten dat de Great Old niet zal reageren “omdat de club in deze zaak niet rechtstreeks betrokken is”. “We weten ook niet meer dan hetgeen de voorbije uren in de media is verschenen”, zei Houtman nog.