Luciano D’Onofrio vrijgelaten en niet in verdenking gesteld in Mithra-affaire

Luciano D’Onofrio werd woensdagochtend in Luik opgepakt voor verhoor op verdenking van malafide betrokkenheid in de Mithra-affaire. Hij zou met voorkennis aandelen hebben verhandeld van het Luikse farmabedrijf. Naast de sportieve baas van Antwerp FC werden ook François Fornieri en Samuel Di Giovanni opgepakt voor verhoor. Woensdagavond werd D’Onofrio alweer vrijgelaten, hij is niet in verdenking gesteld.

Bron: belga

Woensdag werden niet alleen Fornieri, maar ook Luciano D’Onofrio (sportief directeur van Antwerp FC) en Samuel Di Giovanni (topman van de bewakingsfirma Protection Unit) ondervraagd. Dat gebeurde door de federale gerechtelijke politie van Luik, met steun van de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie (CDBC).

De drie werden overgebracht naar het commissariaat van Saint-Léonard in Luik, waar ze als verdachten werden ondervraagd en van hun vrijheid beroofd. Het dossier heeft betrekking op “dubieuze aankopen” van aandelen-Mithra in de periode eind 2018-begin 2019.

Volgens de advocaten van Fornieri maakt dit verhoor deel uit van het normale verloop van het onderzoek naar hun cliënt. Ze wijzen erop dat hij elke inbreuk ontkent. Ook betreuren ze dat dit opnieuw in de openbaarheid komt, terwijl dit onder het geheim van het onderzoek valt.

 ©  TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY

“Club is niet rechtstreeks betrokken”

Antwerp wilde woensdag niet reageren op de ondervraging van haar sportief directeur. Woordvoerder Joost Houtman liet weten dat de Great Old niet zal reageren “omdat de club in deze zaak niet rechtstreeks betrokken is”. “We weten ook niet meer dan hetgeen de voorbije uren in de media is verschenen”, zei Houtman nog.

De zaak zorgt opnieuw voor negatieve aandacht voor voetbalclub Antwerp. De voorbije dagen was er ook al de transfersaga rond Gouden Schoen Lior Refaelov, die volgend seizoen de overstap maakt naar Anderlecht. Vrijdag begint Antwerp aan de Champions’ Play-offs met een thuiswedstrijd tegen bekerwinnaar Racing Genk.

D’Onofrio vrij en niet in verdenking gesteld

Nadat hij een hele dag was verhoord door de anti-corruptiespeurders van CDBC, is François Fornieri, ex-CEO van het farmabedrijf Mithra, ’s avonds als eerste van de drie verdachten ook door onderzoeksrechter Frenay ondervraagd. Deze laatste heeft beslist om Fornieri in verdenking te stellen voor handel in aandelen (van Mithra) met voorkennis. De man werd onder voorwaarden vrijgelaten.

Ook Luciano D’Onofrio werd de ganse dag ondervraagd in dit dossier en werd later op de avond vrijgelaten én niet in verdenking gesteld. Di Giovanni werd vrijgelaten maar wel in verdenking gesteld.

LEES OOK: