Anton Claes was een graag geziene man.
Volledig scherm
PREMIUM
Anton Claes was een graag geziene man. © RV

Genkenaar Anton (45) valt in ravijn in Bolivië en overlijdt: “Hij was niet gemaakt voor onze westerse maatschappij. Ginder was hij wél gelukkig”

GenkDe Belg die in Bolivië dood werd teruggevonden in een ravijn blijkt de 45-jarige Anton Claes uit Genk te zijn. De man zat sinds december 2020 in Zuid-Amerika en trok er rond met zijn rugzak. Alles wijst op een spijtig ongeval. Hij laat twee tienerkinderen achter.

  1. “Die ouders zagen op beeld hoe hun kind mishandeld werd”: Zonhovense onthaalmoeder slaat baby’s, maar loopt tegen de lamp
    PREMIUM
    UPDATE

    “Die ouders zagen op beeld hoe hun kind mishandeld werd”: Zonhovense onthaalmoe­der slaat baby’s, maar loopt tegen de lamp

    “De kinderen waren heel wild, uitgelaten en met speelgoed aan het gooien.” Dat was volgens een onthaalmoeder (59) uit Zonhoven de reden waarom ze twee baby’tjes mishandelde. Een poetsvrouw, die bij de buren aan het werk was, zag hoe de onthaalmoeder de kindjes hardhandig vastgreep en zelfs met de vlakke hand een tik gaf. De opvang werd gesloten, de vrouw geschorst en nu hangt haar ook een gevangenisstraf van zes maanden boven het hoofd. Tijdens de vorige zitting veegde de rechter haar alvast de mantel uit, maar tot een vonnis is het nog wachten tot aanstaande vrijdag
    Zonhoven
  2. Man (57) probeert echtgenote te vermoorden, maar gaat vol voor vrijspraak: “Een ‘daad van ultieme liefde’, maar dan wel heel luguber”
    PREMIUM

    Man (57) probeert echtgenote te vermoorden, maar gaat vol voor vrijspraak: “Een ‘daad van ultieme liefde’, maar dan wel heel luguber”

    “Had dit vermeden kunnen worden? Als hij de nodige hulp had gekregen, wel.” De correctionele rechtbank van Hasselt heeft zich vrijdagochtend over de tragische zaak van een 57-jarige Truienaar gebogen die vorige zomer zijn echtgenote probeerde te vermoorden. Dat deed hij door haar meerdere slagen toe te dienen met een brandblusser en vervolgens haar keel toe te knijpen tot ze het bewustzijn verloor. Ernstige feiten, maar toch vraagt zijn advocaat de vrijspraak. “Hij wilde dat zijn partner niet alleen zou achterblijven”, pleitte advocaat Ysbert Drees. Dit zijn de opmerkelijke argumenten.
    Hasselt, Sint-Truiden