Wouter Beke (CD&V) op bezoek in het vaccinatiecentrum van Beringen. (Archieffoto)
Volledig scherm
Wouter Beke (CD&V) op bezoek in het vaccinatiecentrum van Beringen. (Archieffoto) © Photo News

Minister Beke: "Eerst vaccineren, dan vakantie nemen”

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) verdedigt de oproep van het Agentschap Zorg en Gezondheid aan de bevolking om de vakantieplannen af te stemmen op de vaccinatieplannen. “Eerst vaccineren, dan ‘vakantieneren’. Dus eerst vaccineren en dan op vakantie gaan”, zo antwoordde minister Beke in het Vlaams Parlement op een vraag van Open Vld-parlementslid Freya Saeys. Beke laat wel onderzoeken of mensen die in de zomer hun opvolgvaccin niet kunnen laten zetten eventueel later toch opnieuw kunnen aansluiten.

33 reacties

  • an deloof

    3 jaar geleden
    Wat met mensen die reeds van vele maanden op voorhand hun reis zouden hebben gereserveerd? Hotel en vliegtuig online krijgen ze hun voorschot en vliegtuig ticket dan nog terug betaald indien ze juist in die periode een vaccin moeten halen? Wie betaald deze prijs? Zal deze mogelijkheid in de reis verzekering voorzien worden? Men spreekt dat na de tweede spuit nog een derde kan komen. Hoe moet je dan een reis boeken op voorhand daar je de data van vacineren nog niet gekend zijn op dat moment?
  • john Roderigas

    3 jaar geleden
    ben nu in spanje, niet resident, kan hier zelfs gratis mijn spuitje krijgen binnen de 2 weken, wat is beke zijn probleem?
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Eindelijk eens verstandige praat van Beke
  • Rik Nelles

    3 jaar geleden
    Nieuwe vaccinatieplanning klopt nu al niet. Ben 65, bijna 66 en krijg mijn 1e prik op 10 mei; 9 dagen later dan de 1 mei van de nieuwe planning. Idem voor 2e prik. Hoe wil je dan je vakantie plannen als het nu al niet klopt.
  • Stefaan Andre

    3 jaar geleden
    Tuurlijk, en eind september mogen we weer niks meer omdat een heel groot deel van de vaccins niet werken tegen wie weet welke nieuwe variant