Lianne Tan stoot door op EK badminton

Wisselend succes voor de Belgen in het enkelspel woensdag op het EK badminton in Kiev: de Bilzense Lianne Tan won haar wedstrijd, terwijl Maxime Moreels zijn partij verloor.

Arno Schepers

Lianne Tan (BWF 39), het achtste reekshoofd in de Oekraïense hoofdstad, zette in de tweede ronde de Oekraïense Anna Mikhalkova (BWF 220) eenvoudig opzij met 21-6 en 21-10. In de achtste finales neemt de Bilzerse, die vrij was in de eerste ronde, het op tegen de Nederlandse Gayle Mahulette (BWF 111), die met 21-6 en 21-12 won van de Zweedse Rebecca Kuhl (BWF 157).

Bij de mannen wist Maxime Moreels (BWF 94) geen overwinning te boeken in dezelfde fase van het toernooi. Hij moest zijn meerdere erkennen in de Duitser Max Weisskirchen (BWF 63) met 21-8 en 21-8.

In het gemengd dubbelspel viel er wel opnieuw succes te noteren: Lanakenaar Jona Van Nieuwkerke en Lise Jaques wipten in de eerste ronde het Oekraïense duo Mykhaylo Makhnovskiy en Anastasiya Prozorova met 21-11 en 21-11. Donderdag nemen ze het op tegen de Russen Rodion Alimov en Alina Davletova, samen het zesde reekshoofd, met als inzet een ticket voor de kwartfinales.