Ellen D'Hooghe.
Volledig scherm
PREMIUM
Ellen D'Hooghe. © RV

ASSISEN. “Mistiaen, je bent een lafaard. Met nul respect voor de familie van Ellen”: beschuldigde krijgt het hard te verduren tijdens pleidooien

Oekene/Brugge“Neem nooit een kind weg van bij zijn moeder die hem zo graag ziet.” Menig aanwezige in de Brugse assisenzaal pinkte een traantje weg bij het pakkende pleidooi van de advocate van het 13-jarige zoontje van Pol Mistiaen (46) en Ellen D’Hooghe (37). Mieke Byttebier riep de beschuldigde nog eens op de waarheid te vertellen over de brutale moord. R. volgde alles mee vanop de eerste rij. Moedig als hij is. Volgens de burgerlijke partijen en het openbaar ministerie werd de moord op zijn moeder tot in de perfectie uitgevoerd.

  1. ASSISEN. Urenlang verhoord, maar beschuldigde blijft geheugenverlies over moord op Ellen (37) volhouden: “Ik heb de film al 1.000 keer opnieuw afgespeeld, maar herinner het me echt niet”
    PREMIUM
    Oekene/Brugge

    ASSISEN. Urenlang verhoord, maar beschuldig­de blijft geheugen­ver­lies over moord op Ellen (37) volhouden: “Ik heb de film al 1.000 keer opnieuw afgespeeld, maar herinner het me echt niet”

    Alsof het de normaalste zaak van de wereld was, vertelde Oekenaar Pol Mistiaen (46) tijdens zijn verhoor in het Brugse assisenhof over het bedrog van zijn echtgenote. Over hoe hij Ellen (37) op een dag samen met haar jeugdliefde betrapte op een parking en hij nadien haar gaan en staan controleerde. Over hoe hij haar de maanden nadien probeerde terug te winnen. Een verhaal vol details, maar over één moment herinnerde de Oekenaar zich niets meer: de moord zelf. “Die vraag houdt me zelf ook nog elke dag bezig als ik in de spiegel kijk”, vertelde hij.
  2. ASSISEN. Beschuldigde biecht plots motief op voor moord op Ellen (27)
    PREMIUM
    Oekene/Brugge

    ASSISEN. Beschuldig­de biecht plots motief op voor moord op Ellen (27)

    “Ik had nog nooit zo'n woede gevoeld.” Pol Mistiaen (46) nam maandagmorgen op aangeven van voorzitter Antoon Boyen onverwacht zelf het woord op zijn assisenproces in Brugge. De Oekenaar was de nacht van de moord naar eigen zeggen buiten zijn zinnen, omdat Ellen (37) opnieuw had aangegeven hem te willen verlaten. Of het een ingestudeerde zet was van de beschuldigde weet niemand. Zeker is dat Mistiaen zich nog steeds niets herinnerde over de moord zelf.