© AFP

“Groot-Brittannië moet Europa 50 miljard aan scheidingsgeld betalen”

Het zal Groot-Brittannië een aardige duit kosten om uit de Europese Unie te stappen. “Tussen de 40 en 60 miljard Britse pond”, schat de voormalige Britse ambassadeur Ivan Rogers.

mige

De man, die vandaag enkele parlementsleden toesprak, vreest het ergste op onderhandelingsvlak. “Het wordt een gevecht waarbij zowel vuisten als achterklap niet geschuwd zullen worden. Pas nadien zullen we tot een besluit komen.”

“Europese medewerkers geloven er sterk in dat een deal wel tien jaar op zich kan wachten. Een deal die zo immens groot is, dat het niet meer gezien is sinds de Tweede Wereldoorlog. Wellicht gaat de Brexit ons tussen de 40 à 60 miljard Britse pond kosten”, wist Rogers nog toe te voegen. Zijn bevindingen komen er nadat Michel Barnier, de hoofdonderhandelaar voor Brussel, liet weten dat de UK nog jaarlijks tien miljarden moet bijdragen aan het EU-budget tot 2020. Bij de berekening van de 50 miljard Britse pond houdt Rogers onder meer rekening met gegarandeerde leningen en uitgaven aan projecten van het VK.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer