Direct naar artikelinhoud
NieuwsOasis

‘Today is gonna be the day’: kondigt Noel Gallagher Oasis-reünie aan?

Oasis groeide uit tot een enorm succes met hits als 'Wonderwall' en 'Don't Look Back In Anger'.Beeld Redferns

Een mysterieus bericht op de socialemedia-accounts van muzikant Noel Gallagher wordt enthousiast gedeeld door de fans van rockband Oasis. Brengt de gesplitte groep na 12 jaar nieuw materiaal uit?

‘29 April 2021'. Meer dan die datum vermeldt de Britse gitarist Noel Gallagher niet in het bericht dat hij dinsdagavond op zijn profielen op Twitter en Facebook plaatste. Toch is de mysterieuze post genoeg om muziekliefhebbers te doen speculeren over wat de man op donderdag precies zal aankondigen. Vele fans van de muzikant hopen namelijk dat Gallagher zal verrassen en straks geen soloproject lanceert, maar een reünie aankondigt van de wereldberoemde rockband Oasis, die hij in 1991 met zijn broer Liam oprichtte. 

Binnen een recordtempo groeide de muziekgroep uit tot een enorm succes en scoorden de Gallaghers hits als ‘Wonderwall’ en ‘Don’t Look Back In Anger’, maar in 2009 maakten de vele ruzies tussen de broers een verdere samenwerking onmogelijk. Sinds de split van Oasis reageerde vooral Liam Gallagher op de oproepen van fans om de band met zijn broer te herstellen. “De reünie zal er komen”, antwoordde hij begin dit jaar aan een jonge Oasis-liefhebber. De broers reageren voorlopig niet op de speculaties.

Twitter bericht wordt geladen...