©  BELGA

Mbokani (Antwerp) geen optie meer voor Anderlecht

Eerder deze maand polste Anderlecht naar de diensten van de transfervrije Antwerp-spits ­Dieumerci Mbokani (35), maar die piste werd ondertussen verlaten. “We informeerden bij zijn makelaar naar Mbokani’s contractsituatie. Voor we zo’n dossier beginnen moeten we alle details kennen, maar Mbokani lijkt geen optie voor ons”, zegt Peter Verbeke, sportief directeur van Anderlecht.

Paars-wit hoopt vooral Lukas Nmecha (22) langer in Brussel ­te houden. Alleen: Man City wil de spits niet ­meer uitlenen. The Citizens zijn niet ­langer van plan om zijn contract - dat in 2022 afloopt - te verlengen en willen de spits deze zomer dus al verkopen. Dat is balen voor Anderlecht. Dat rekende op een nieuwe huur van de topschutter, maar moet het geweer dus van schouder ­veranderen. En dat betekent: Nmecha kópen.

Grote vraag: heeft Anderlecht daar de nodige miljoenen voor? De spits was in de competitie goed voor veertien goals en drie assists en tekende ook in de beker voor drie treffers. Zijn marktwaarde wordt op minstens 8 miljoen euro geschat. “Binnen onze budgettaire grenzen doen we alles om Nmecha definitief aan te trekken”, zegt ­Verbeke. “Lukas is hier graag, zoekt stabiliteit en kan Europees spelen. De speler heeft wel wat ­inspraak en in zijn laatste contractjaar valt er ­misschien een goeie prijs te regelen. Maar als er straks een andere club met 15 miljoen euro komt, dan moeten we wel passen.”

Sowieso is er al interesse uit Duitsland en Spanje. Bovendien speelt Nmecha met Duitsland ook nog de eindronde van het EK voor beloften en kan hij zich daar extra in de kijker spelen. Her en der wordt beweerd dat Man City wel een geste zou willen doen voor ex-speler Vincent Kompany, maar dat wordt ontkend. In deze big business is er geen plaats voor romantiek en emoties. Ze malen er niet om. “We werken er wel hard op”, geeft Verbeke nog mee. (jüg)