Brand uitgebroken in Europacentrum, hoogste gebouw van de kust: 33 bewoners geëvacueerd

OostendeIn Oostende is donderdagmorgen rond 4.20 uur brand uitgebroken in het Europacentrum, het hoogste gebouw van de kust. “Het vuur ging op de vijfde verdieping gepaard met felle rook, die zich via de luchtkokers had verspreid”, zegt brandweerkapitein Dries Van der Veken. Volgens burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) moeten er ingrepen gebeuren aan het gebouw uit veiligheidsoverwegingen.

  1. HUIZENJACHT. Investeer eens in cohousing: “Instapprijs is vergelijkbaar met nieuwe tweekamerflat aan zee”
    PREMIUM

    HUIZEN­JACHT. Investeer eens in cohousing: “Instap­prijs is vergelijk­baar met nieuwe tweekamer­flat aan zee”

    Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon benieuwd naar de prijzen en waarom mensen er graag wonen? Elke week zoeken wij het voor jou uit met een lokale vastgoedexpert. Deze week gaan we op zoek naar een cohousingproject aan zee. We spreken met Kristof Welleman van vastgoedkantoor ArchitectenWoning en Federico Bisschop van Cohousingprojects. Zij vertellen ons waarom cohousing wel eens de toekomst kan zijn. “We merken dat Vlamingen nog steeds een vertekend beeld hebben over deze woonvorm.”
    Oostende
  2. Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere en haar ‘mentor’ John Crombez samen op campagne: “De 80-jarige Josefien die door de wijzigingen bij De Lijn eenzaam thuis blijft... Dat is toch erg?”
    PREMIUM

    Voor­uit-voorzitter Melissa Depraetere en haar ‘mentor’ John Crombez samen op campagne: “De 80-jarige Josefien die door de wijzigin­gen bij De Lijn eenzaam thuis blijft... Dat is toch erg?”

    Zij is de nieuwe leading lady van Vooruit. Hij de voormalige voorzitter van de partij, die ervoor zorgde dat zij destijds een kans kreeg en zelf mikt op de burgemeesterssjerp in Oostende. Melissa Depraetere en John Crombez zijn, aan de vooravond van 1 mei, dezer dagen samen op schok om campagne te voeren voor de komende federale en Vlaamse verkiezingen. “Geen wonder dat het vertrouwen in de politiek tegenwoordig compleet zoek raakt.” Een dubbelgesprek over de stembusslag én over elkaar. “Melissa’s inhoud is scherp... en ze heeft humor.”
    Oostende