Het woord ‘dividend’ komt van het Latijnse werkwoord ‘dividere’. Dat betekent: verdelen. Het dividend is het stukje van de winst dat een onderneming verdeelt onder zijn aandeelhouders.
Volledig scherm
PREMIUM
Het woord ‘dividend’ komt van het Latijnse werkwoord ‘dividere’. Dat betekent: verdelen. Het dividend is het stukje van de winst dat een onderneming verdeelt onder zijn aandeelhouders. © Shutterstock, Romain Thiry

Hoe werken dividenden? Paul D'Hoore legt uit en geeft advies: “Je kan makkelijk 30% belastingvoordeel op zak steken”

“Geen loonsverhoging voor werknemers? Dan ook geen dividenden voor aandeelhouders.” Met dat opmerkelijke voorstel wil Vooruit-voorzitter Conner Rousseau het loonoverleg onder druk zetten. Maar wat zijn dividenden? Waarom is de maand mei net belangrijk voor wie ze heeft? En vooral: hoe kan je er geld mee verdienen? Onze geldexpert Paul D’Hoore legt stap voor stap uit hoe ook jij er je voordeel uit kan halen.

12 reacties

  • Werner Roothoofd

    3 jaar geleden
    Waar ze de burger niet mee in de zakken zitten schaffen ze wel af, maar successierechten uit de prehistorische tijd , die herzien ze niet, als je pech hebt gaat uiteindelijk alles naar de staat heb je minder pech tot 65% doe daar iets aan nonkel en tantes zijn wel directe familie! Geen derde knoopsgat..
  • Tony Pirrewiet

    3 jaar geleden
    PAUL D'Hoore heeft indertijd ook gezegd dat arco heel velig is, dus geloof hem niet, ge komt altijd bedrogen uit.
  • Lode vleminckx

    3 jaar geleden
    Je schrijft in voor cooperatieve aandelen met mooi divident en dan meldt uw bank dat ze gedurende 2 jaar geen divident uitbetalen. En dat kan zo maar.
  • Dries Dumoulin

    3 jaar geleden
    Er werd berekend dat er 40 miljard te halen valt als men werkt maakt van de fraudebestrijding genoeg om de loonkost te laten dalen maar tja sjhoemelen en afgeven op al die het ni breedt hebben hoort nu eenmaal tot de belgische cultuur !
  • Didi Bellens

    3 jaar geleden
    Ja en dat zal Rousseau wel heel goed weten hoe hij nog meer in zijn eigen zakken kan steken alsook de voltallige Vlaamse en Waalse regering. Hier moet men minimum 3x belastingen betalen op hetzelfde geld waar ze al op afgetrokken hebben.