Het Steen in Antwerpen met de nieuwbouw eraan.
Volledig scherm
Het Steen in Antwerpen met de nieuwbouw eraan. © Klaas De Scheirder

Antwerps bouwmeester verdedigt bijgebouw aan Het Steen ondanks felle kritiek: “We bouwen in de 21ste eeuw, niet meer in de 12de eeuw”

Van ‘geboorteplek van Antwerpen is verminkt’ tot ‘breek de koterij onverwijld af’: het nieuwe onthaalgebouw voor toeristen bij het Steen in Antwerpen valt niet echt in de smaak. Maar volgens Antwerps bouwmeester Christian Rapp was het bijgebouw noodzakelijk. “Oud en nieuw gaan harmonieus samen. Helemaal niets doen, was geen optie”, verdedigt hij de keuze.

84 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    Men moet echt wel over een bizarre fantasie beschikken om zo iets te kunnen bedenken. Wat zou het volgende architecturaal vergrijp zijn , een liftkoker aan de buitenkant der Kathedraal ?
  • De Waarheid

    3 jaar geleden
    Waarom weer kakken op de burgervader? Héél de gemeenteraad heeft dit mee goedgekeurd dat kan niet anders, en politici kennende zou het wel op voorhand gelekt zijn als het niet naar de zin had geweest van eentje. Dus wacht tot het af is en oordeel dan!
  • John Rogers

    3 jaar geleden
    Breek dit gedrocht aub terug af, dit is echt een afbreuk op ons patrimonium, of breek gans ons patrimonium af en zet alleen gedrochten in plaats..
  • Patrick Arnout

    3 jaar geleden
    En de burgemeester en zijn gevolg vond dit weer goed. Ik betreur de eens zo trotse gewone Antwerpenaren zoals mijn moeder zaliger...
  • Paul Andreas

    3 jaar geleden
    Ongelooflijk dat zoiets goed gekeurd wordt! Ik ben geen Antwerpenaar of flamingant maar dit doet zeer aan ieders vlaams hart.