Pol Mistiaen is veroordeeld voor moord op zijn echtgenote.
Volledig scherm
PREMIUM
Pol Mistiaen is veroordeeld voor moord op zijn echtgenote. © Photo News

ASSISEN. Pol Mistiaen (46) schuldig aan moord op zijn echtgenote Ellen (37): “Ze heeft zich nog omgedraaid, maar ik ben als een wilde tekeer gegaan met die ijzeren staaf”

Oekene/BruggePol Mistiaen (46) had niet betwist dat hij zijn echtgenote Ellen (37) anderhalf jaar geleden op gruwelijke wijze doodsloeg met een ijzeren staaf in hun woning in Oekene. Weinig verrassend verklaarden het hof en de jury de beschuldigde donderdagmiddag dan ook schuldig aan moord. Mistiaen had bij aanvang van de zitting iedereen verrast door plots toch te beginnen te praten over het moment van de moord. Of hem dat een mildere straf oplevert, weet hij later op de dag.

  1. ASSISEN. Minnaar van Ellen (37) over hun eerste date, een half jaar voor ze werd vermoord: “Ze vroeg nadien waarom ik haar niet had gekust”
    PREMIUM
    Oekene/Brugge

    ASSISEN. Minnaar van Ellen (37) over hun eerste date, een half jaar voor ze werd vermoord: “Ze vroeg nadien waarom ik haar niet had gekust”

    “Ellen is donderdagavond bij mij vertrokken en ik heb haar niet meer gezien.” De jeugdliefde van de vermoorde Ellen D’Hooghe (37) barstte dinsdagmorgen in tranen uit tijdens zijn getuigenis in het Brugse assisenhof. Ellen wilde Pol Mistiaen (46) voor hem verlaten en moest dat met haar leven bekopen. “Ik ben zeker dat ze voor mij zou gekozen hebben”, vertelde Kurt Dewispelaere (42). De beste vrienden van het echtpaar hadden eerder al een opvallende getuigenis afgelegd.
  2. ASSISEN. Vader van Ellen (37) vernam op familiefeest dat zijn dochter vermoord was: “Als ik aan hem had gekund, was hij er ook niet meer geweest”
    PREMIUM
    Oekene/Brugge

    ASSISEN. Vader van Ellen (37) vernam op familie­feest dat zijn dochter vermoord was: “Als ik aan hem had gekund, was hij er ook niet meer geweest”

    Opnieuw een moeilijke dag voor beschuldigde Pol Mistiaen (46) op zijn assisenproces. Nadat gisteren zijn vader al weinig goeds kon zeggen over zijn eigen bloed, had zijn schoonfamilie vandaag al evenmin woorden van lof voor hem. Rik D’Hooghe (62) en Marijke Vanlerberghe (61) mochten hun kleinkind pas na zes maanden een eerste keer in hun armen houden. “Ik heb daar veel tranen voor gelaten”, vertelt de mama van de vermoorde Ellen D’Hooghe (37). Hun emotionele getuigenis, onder andere over hoe ze moesten vernemen dat hun dochter was vermoord.