Egbert Lachaert.
Volledig scherm
Egbert Lachaert. © BELGA

Lachaert roept sociale partners op laatste kans te grijpen en voert horeca-uitbater Jef op naar analogie met kassierster Deborah

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert roept vakbonden en werkgevers op om “de laatste kans” te grijpen om het voor 1 mei nog eens te raken over een loonakkoord. Dat zei hij in ‘VTM Nieuws’ als reactie op Conner Rousseau, die gisteren een bommetje afvuurde: “Geen hogere lonen, dan ook geen dividenden.” De Vooruit-voorzitter kreeg zoiets immers “niet uitgelegd aan de caissière Deborah”. Lachaert bleek hetzelfde probleem te hebben, maar dan om de voorstellen van Rousseau te verklaren aan “Jef, de horeca-uitbater”. 

18 reacties

  • Erik Bervoets

    3 jaar geleden
    Hoe bedoel je, Lachaert? Jef verhoogt toch zijn brutoloon met tien procent én hij moet minder belastingen betalen.
  • lode wijk

    3 jaar geleden
    Niemand belet de horeca uitbaters in een fabriek te gaan werken of in de bouw, het feit dat ze willen blijven hun zaak open houden is het teken dat ze er meer aan verdienen hé, iedere cent dat zij moeten uitbetalen rekenen ze door, iedere versoepeling en btw verlaging steken ze in hun eigen zakken, en krijgen een toelage op onze kosten zonder er iets ervoor terug te doen. Ik ga er niet meer de graaiers, zelfs een frituur profiteert mee.
  • julien boonen

    3 jaar geleden
    Begin eerst u partij maar eens uit te mesten mr om mee te lachen .
  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    Niet flauw doen hé, Lachaert. Deborah, de kassierster krijgt wel niets, terwijl Jef, de horeca-uitbater al een jaar aan het infuus hangt waar Deborah aan meebetaald en nog eens 15 extra winst via de btw-verlaging krijgt, ook meebetaald door Deborah. Het is niet waar dat Jef al zeven maanden nul euro heeft verdiend. Schaam U man voor dergelijke uitspraken.
  • Pol Van Gils

    3 jaar geleden
    Als die pipo's die onze lonen gaan bepalen eerst zelf eens laten zien aan de bevolking dat ze gaan inleveren en geen bonussen meer gaan aanpakken dan komen ze misschien geloofwaardig over. Ik ben tevreden met mijn loon. Doe gewoon uw werk en wees blij dat u kan en mag werken. Verminder de belastingen daar zou u ons ook een groot plezier mee doen