Direct naar artikelinhoud
NieuwsVersoepelingen

▶ Vlamingen trekken de grens over om nu al van een terrasje te genieten

"Zijn er hier Vlamingen", vroeg de VTM-reporter. Dit veelzeggend beeld kwam als antwoord.Beeld Benny Proot

Op 8 mei gaan in ons land de terrassen weer open, maar veel Belgen wachten daar niet op en trekken naar Nederland om nu al van een terrasje te genieten. 

▶ Bekijk: Veel Belgen op Nederlandse terrassen

Video wordt geladen...

“Zijn er hier Vlamingen?”, vraagt een VTM-reporter terwijl hij bij een vol terras in het Nederlandse Sluis staat. Tientallen glazen gaan bij wijze van antwoord meteen de lucht in. Het beeld spreekt voor zich, veel Vlamingen konden duidelijk niet wachten tot 8 mei voor dat terrasje.

Dus trekken ze de grens over. In Nederland mochten de horecaterrassen gisteren na een dik half jaar weer openen. In Sluis, net over de grens, werden die dan ook meteen ingepalmd door Vlamingen, zoals te zien is in de reportage van VTM Nieuws.

De heropening verloopt in Nederland onder striktere voorwaarden dan in ons land. De terrassen mogen slechts open tussen 12 en 18 uur en er mogen slechts twee mensen per tafeltje zitten, tenzij ze uit hetzelfde gezin komen. Al heerst er hier en daar nog verwarring rond die regels.

In België mag de horeca vanaf 8 mei vier gasten per terrastafel ontvangen. Grotere gezinnen mogen met meer aan een tafel. In ons land mag de horeca tot 22 uur openblijven. Meer details over hoe dat bezoek zal verlopen leest u hier.

De terrassen in de Nederlandse grensgemeente Sluis heropenden gisteren al. Veel tafeltjes werden meteen ingenomen door Vlamingen.Beeld Benny Proot