©  AFP

UEFA voegt zich bij actie tegen racisme van Engelse clubs en boycot komend weekend ook sociale media

De UEFA toont zich solidair met de Engelse clubs in de strijd tegen racistische en discriminerende teksten op sociale media. De UEFA zal vanaf vrijdagnamiddag (16 uur) sociale media boycotten tot en met de nacht van maandag op dinsdag (0u59). Ze voegt zich hiermee bij de Engelse voetbalclubs.

belga
Bron: BELGA

Clubs in de Premier League, English Football League, Women’s Super League en Women’s Championship maakten vorige week zaterdag bekend hun Facebook-, Twitter- en Instagram-accounts komend weekend - ook van vrijdag (16u) tot dinsdag (0u59) - te zullen uitschakelen om zo te benadrukken dat de platformen meer moeten doen tegen de online misdragingen. De voorbije maanden werden veel spelers - onder anderen Anthony Martial en Marcus Rashford - racistisch bejegend.

De UEFA steunt die strijd. “Zowel op het veld als op sociale media zijn er mistoestanden geweest”, zei voorzitter Aleksander Ceferin in het statement van de UEFA. “Dit is onaanvaardbaar en moet gestopt worden. Het is gevaarlijk een cultuur van haat te laten groeien, niet alleen in het voetbal maar in de samenleving in het algemeen. Ik dring er op aan bij spelers, clubs en bonden om formele klachten in te dienen wanneer spelers, coaches, scheidsrechters of officials het slachtoffer zijn van onaanvaardbare tweets of berichten. We hebben genoeg van deze lafaards die zich verschuilen achter anonimiteit om hun schadelijke ideologieën te spuien.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer