Terrasgangers verlaten om 18.00 uur de terrassen in de Utrechtse binnenstad. Vanwege een versoepeling van de coronamaatregelen mag de horeca de terrassen openen van 12.00 uur tot 18.00 uur.
Volledig scherm
Terrasgangers verlaten om 18.00 uur de terrassen in de Utrechtse binnenstad. Vanwege een versoepeling van de coronamaatregelen mag de horeca de terrassen openen van 12.00 uur tot 18.00 uur. © ANP

Hoogste aantal opgenomen coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen sinds begin januari

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is gestegen tot boven de 2.700, dat is voor het eerst sinds 7 januari. Net sinds gisteren zijn een eerste reeks versoepelingen - waaronder de afschaffing van de avondklok - ingegaan. Ziekenhuizen behandelen momenteel 2.704 mensen vanwege Covid-19. Dat zijn er 93 meer dan op woensdag. Afgelopen etmaal zijn er 7.344 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat zijn er 1.338 minder dan gisteren, mogelijk komt dat door Koningsdag, een vrije dag bij onze noorderburen.

13 reacties

  • Manten Kalle

    3 jaar geleden
    Misschien nog wat versoepelen ? Staat ons ook te wachten.
  • Gerry Cle

    3 jaar geleden
    Binnen 3 weken kan Rutte terug een volgende lockdown aankondigen terwijl de rest van Europa verder kan versoepelen. Mooie leiders die alles beter weten dan de wetenschappers.
  • patrick veraghtert

    3 jaar geleden
    Het zal hier de komende weken nog veel erger worden dan dat we tot nu toe gehad hebben , let maar op .
  • Dirk Kindt

    3 jaar geleden
    Als je geen egoïst bent, leef dan mee met onze buren.
  • Ronald Cardinald

    3 jaar geleden
    Ze hebben ook bezuinigd net als hier en maar klagen en de burgers hebben het gedaan