© AFP

Arnaud Démare wint massasprint in Ster van Bessèges

Arnaud Démare heeft de eerste rit in de Ster van Bessèges (2.1) gewonnen. In het Zuid-Franse Beaucaire was de Fransman de snelste in een massasprint voor Alexander Kristoff.

vml

Het peloton in Frankrijk kreeg een 158 kilometer lange rit voor de kiezen van Bellegarde naar Beaucaire. Vier renners trokken in de aanval: Frederik Backaert van Wanty-Groupe Gobert ging op pad met de Duitser Nico Denz (AG2R La Mondiale) en de jonge Fransen Jérémy Bescond en Kevin Lebreton.

Onderweg moest echter de Côte de la Tour (cat. 2) twee keer worden beklommen en dat was teveel van het goede voor de vluchters, die op twee kilometer van de streep door het peloton werden ingerekend. Zo kregen we uiteindelijke de verwachte massasprint en daarin toonde Arnaud Démare (FDJ) zich de sterkste voor Alexander Kristoff en Roy Jans. Jasper De Buyst van Lotto-Soudal strandde op de zevende stek.

Donderdag start Démare als leider in een vlakke rit van 152,7 kilometer van Nîmes naar Rodilhan. Daarna volgen nog drie dagen klimwerk.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer