Lichaam vermiste Genkenaar (47) gevonden in Albertkanaal

Woensdagavond is in het Albertkanaal ter hoogte van de sluis in Genk het lichaam teruggevonden van de vermiste Genkenaar Luc Peeters (47). Het stoffelijk overschot van de man werd aangetroffen in een wagen die uit het water werd getakeld. Over de omstandigheden waarop de auto in het water terecht kwam bestaat nog geen duidelijkheid. Misdaad wordt zo goed als uitgesloten.

Chris Nelis

De politie gaat ervan uit dat de man zaterdagnacht met zijn wagen in het kanaal is beland. Zijn laatste sms naar zijn zwangere vriendin werd verstuurd om even voor 23 uur om te zeggen dat hij wat later naar huis zou komen. Op een bericht dat zijn vriendin naar hem stuurde omstreeks 0.30 uur kwam geen antwoord meer. Ook zijn gsm sprong nadien onmiddellijk over op voicemail. De afgelopen dagen hielden zijn vrienden een hele zoektocht. Maar die leverde niets op. Ook de Cel Vermiste Personen en de politie van de zone MidLim hadden hun zoekmachine opgestart.

Woensdagmiddag werd de wagen van Peeters gevonden in het Albertkanaal, vlakbij de sluis in Genk. Een duikteam van de Civiele Bescherming kreeg de opdracht het voertuig te takelen. Het vergde heel wat inspanningen om de wagen uit het water te krijgen. Nadat de zilvergrijze BMW met de corresponderende nummerplaat boven het wateroppervlak uitsteeg, was er geen twijfel meer mogelijk.

© ToRo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer