Uhur Sahin, CEO van BioNTech voorspelt groepsimmuniteit in Europa tegen uiterlijk eind augustus.
Volledig scherm
PREMIUM
Uhur Sahin, CEO van BioNTech voorspelt groepsimmuniteit in Europa tegen uiterlijk eind augustus. © BELGAIMAGE

Experts noemen groepsimmuniteit in augustus “erg optimistisch”

Hoe realistisch is het dat er tegen augustus voldoende Europeanen ingeënt zijn, zodat we de draad van onze gewone leven weer kunnen opnemen?  Volgens BioNTech-oprichter Ugur Sahin zal Europa tegen juli of uiterlijk augustus al groepsimmuniteit hebben bereikt. Maar vaccinoloog Pierre Van Damme vindt dat “heel optimistisch”. Hij legt uit waarom.

25 reacties

  • Marc Van Caillie

    3 jaar geleden
    Sinds wanneer is een fabrikant een waardige expert?
  • Lodewijk Godefroot

    3 jaar geleden
    Journalisten weten donders goed dat 99% van de bevolking steigert bij het lezen of horen van het woord 'experts'. Is het daarom dat ze het dagelijks blijven gebruiken ? Om de mens te treiteren ??
  • linda Hofkens

    3 jaar geleden
    Als iedereen een Pfizer krijgt en na 3weken een tweede spuit dan wel ja anders met AZ (niet bestand tegen de varianten) is dat utopie. Dream on virologen en professoren die ons opdringen welk vaccin er voor deze of gene mensen moet genomen worden. Laat ons zelf kiezen dan gaat er snel groepsimmuniteit komen. Dat willen jullie toch?
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    De volgende lading virusvarianten waar het vaccin niet is tegen bestand is in aantocht
  • Christoph Van Daele

    3 jaar geleden
    Net zoals zo ongeveer alle andere cowboy en indiaan voorspellingen geloof ik ook hier juist niets meer van. Die experten zijn een hoop opgeblazen would-be specialisten die van dat virus evenveel afweten als u en ik...