Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Aantal besmettingen daalt voor vijfde dag op rij, ook ziekenhuisopnames blijven afnemen

De druk van de coronapandemie op de ziekenhuizen blijft gestaag slinken. Tussen 23 en 29 april zijn dagelijks gemiddeld 201,7 coronapatiënten opgenomen. Dat is 16 procent minder dan in de voorgaande periode, zo blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal besmettingen daalt licht, nu al voor de vijfde dag op rij. Het aantal overlijdens blijft ongeveer stabiel.

26 reacties

  • Jozef Pironet

    3 jaar geleden
    Roland Penders , er wonen nu eenmaal veel meer 65 plussers aan de kust , die momenteel en masse gevaccineerd worden . Efkens nadenken .
  • Thomas Boulange

    3 jaar geleden
    als het blijft dalen met de versoepelingen van 8 mei dan zijn we op de goede weg, als het terug stijgt ondanks vaccins met indische variant in het achterhoofd vrees ik voor een volgende golf
  • Roland Penders

    3 jaar geleden
    Aan de kust zijn er blijkbaar meer vaccins beschikbaar , heb ik ergens iets gemist ...?
  • Bernadette Stouten

    3 jaar geleden
    het is niemands schuld en de cijfers blijven dalen zeggen ze. Ik denk wel dat er nog bij gaan komen in de scholen. Daar worden nog altijd besmettingen vastgesteld, als ze al getest worden. Sommigen zeggen het zijn de leerkrachten, anderen zeggen het zijn de ouders. Het heeft echter geen belang om elkaar de schuld te geven, maar er samen voor te gaan. Zoveel mogelijk testen, zodat eindelijk de besmettingen die onder de radar blijven, ook vastgesteld worden.
  • luc vlemincx

    3 jaar geleden
    De virologen weten zelf niet van waar de besmettingen komen, wie zijn de schuldigen van de stijging.