©  AFP

Nieuwe klap voor Barcelona met schorsing voor Koeman in volle titelstrijd, Real Madrid heeft dan weer goed nieuws

Barcelona kreeg donderdag tegen Granada een gouden kans om de leiding te pakken in La Liga, maar ging pijnlijk met de billen bloot: 1-2. Trainer Ronald Koeman viel opnieuw op door ruzie te maken met de arbitrage. Hij werd naar de tribune gestuurd, maar beweert dat het net de vierde ref was die “geen respect toonde”. Koeman is voorlopig twee matchen geschorst en dreigt daardoor de cruciale matchen tegen Valencia en Atlético Madrid te moeten missen. Hij kan wel nog in beroep gaan.

Wim Conings

“Ik begrijp er niets van”, kwam Koeman na de match op het incident terug. “Volgens (Barcelona-afgevaardigde, nvdr) Carlos Naval toonde ik geen respect voor de vierde ref, maar ik heb niets verkeerds gezegd. Ik heb hem niet beledigd. Ik vind dit ongelofelijk. Maar als de vierde ref zo graag het middelpunt van de aandacht wil zijn… Ik heb iets gezegd, ja, maar met alle respect. Hij was het net die me een antwoord gaf dat niet zo mooi was. Hij beledigde mij. Als ze iets in hun verslag zetten dat ik niet gezegd heb, dan zal ik er iets aan moeten doen.”

Zijn uitval richting de ref bezorgt de trainer van Barcelona nu twee matchen schorsing op een wel heel ongelegen moment. Met nog vijf matchen te gaan is de spanning is namelijk te snijden in de titelrace van La Liga. Door de nederlaag van Barcelona staan leider Atlético Madrid (73 punten), eerste achtervolger Real Madrid (71 punten), Barcelona (71 punten) en Sevilla (70 punten) nu met vier op amper drie punten. In de volgende twee matchen neemt Barcelona het op tegen Valencia en leider Atlético. Koeman kan wel nog in beroep tegen de sanctie.

Voor de Nederlander was het al de zoveelste keer dat hij zich na de wedstrijd openlijk tegen de wedstrijdleiding keerde. Eerder deze maand bracht de Catalaanse krant El Mundo Deportivo naar buiten dat Koeman dit seizoen al na achttien (!) verschillende wedstrijden over de VAR geklaagd had. Zijn recentste tirade kwam er na de nederlaag in de Clasico tegen Real Madrid. Daar liep hij, toen op televisie een vraag gesteld kreeg over de videoref, zelfs kwaad weg.

Real Madrid recupereert aanvoerder Sergio Ramos

Beter nieuws bij Real Madrid: coach Zinédine Zidane kan zaterdagavond in de competitiematch tegen Osasuna opnieuw beroep doen op aanvoerder Sergio Ramos, die hersteld is van een kuitblessure en een coronabesmetting.

Ramos moest de voorbije weken negen wedstrijden aan zich laten voorbijgaan. Maar in het seizoensslot kan Real dan toch weer op hem rekenen, ook volgende week woensdag in de terugmatch van de halve finale van de Champions League tegen Chelsea (heen: 1-1 in Madrid).

 ©  ISOPIX

Zidane kwam vrijdag ook nog eens terug op de blessuregolf die de Koninklijke dit seizoen heeft geteisterd. “Als je ziet dat zeven of acht belangrijke spelers geblesseerd zijn, dan vraag je je af wat ons overkomt...”, zei de Fransman. “Maar we hebben altijd in onszelf geloofd. Ik ben heel tevreden over de jongens, over het karakter van deze ploeg.”

“We moeten niet naar een schuldige zoeken”, vervolgde ‘Zizou’. “Het is een heel bizar seizoen. Voor een speler is de voorbereiding fundamenteel. En dit seizoen hebben we er geen gehad. We trainen en we spelen, dat is alles.”

Real Madrid werd dit seizoen geconfronteerd met meer dan 50 blessures. Zo lag Eden Hazard geregeld in de lappenmand. De Rode Duivel vierde recent pas zijn rentree. Tegen Real Betis speelde hij een klein kwartier, tegen Chelsea 24 minuten. Lucas Vazquez (linkerknie) en Dani Carvajal (linkerhamstring) zijn nog voor lange tijd out. Fede Valverde (COVID-19) en Ferland Mendy (linkerkuit) staan dicht bij hun terugkeer, maar ontbreken nog tegen Osasuna.

“Marcelo zal toch bij ons zijn op woensdag”

Begin deze week raakte bekend dat Marcelo opgeroepen is als bijzitter bij de lokale verkiezingen in Madrid. De verkiezingen vinden dinsdag plaats, één dag voor het duel in Londen. Daardoor dreigde de ervaren verdediger de return tegen Chelsea te missen, maar dat hoeft niet per sé zo te zijn volgens Zidane. “Het is wat het is”, zei de Franse coach. “Hij zal zijn verplichtingen nakomen, maar hij zal toch bij ons zijn op woensdag.”

Met nog vijf speeldagen voor de boeg in La Liga volgen Real Madrid en Barcelona op twee punten van leider Atlético Madrid. Sevilla heeft drie punten minder dan Atlético en komt ook nog in aanmerking voor de titel.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer