Mensen kopen alcohol voor het ingaan van het verbod.
Volledig scherm
Mensen kopen alcohol voor het ingaan van het verbod. © EPA

Strengste lockdown tot nu toe in Turkije, maar vooral alcoholverbod lokt furieuze reacties uit: “Kom niet aan mijn alcohol”

In Turkije is de strengste lockdown tot nu toe in de coronacrisis begonnen. In de strijd tegen het virus gaat het hele land 2,5 week vrijwel helemaal op slot. Veel kritiek is er echter op het besluit om de verkoop van alcohol te verbieden. Ze zien de vrome hand van Erdogan achter het verbod en vermoeden een religieus motief. Nog voor de maatregel inging, zijn Turken massaal drank gaan inslaan.

11 reacties

  • Jean-Pierre Vercruysse

    3 jaar geleden
    Waar is de goede tijd van Ataturk welke destijds heel wat positiefs heeft gedaan
  • André Gijbels

    3 jaar geleden
    De rijke Turkse elite zal wel een stock aangelegd hebben waaronder hij zelf.
  • Nancy De Cloedt

    3 jaar geleden
    Als ze nu in volledige lockdown zijn,voor 3 weken,willen ze dat toeristen daar weer welkom zijn vanaf Juni .Tis natuurlijk de vraag of iedereen daar zijn grenzen voor zal openzetten.Veel Belgen die naar Turkije willen,hebben hun boeking van vorig jaar verschoven .Ik hoop dus voor iedereen dat alle vakanties buiten de EU ook kan .
  • Johan Janssen

    3 jaar geleden
    Ben geen fan van de man maar doet nu wel wat moet gebeuren. Hier laten ze voor de meet nog wat kinderen alleen achter.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Dat is geen overwegend moslimland. Het wordt zelfs steeds meer een minder moslimland. Aan de speciale scholen die de AKP opgericht had om een vrome moslim jeugd te creëren werd door de overheid een enquête onder de leerlingen gehouden. De meerderheid verklaarde niet meer te geloven in een God die tussenkomt in ons leven. "Het is toch niet waar zeker" liet Erdogan zich ontvallen toen hem dat meegedeeld werd. Wist niet dat de microfoon nog open stond.