Geldexpert Geert Noels.
Volledig scherm
PREMIUM
Geldexpert Geert Noels. © Getty Images, Gregory Van Gansen / Photo News

Wordt investeren in emissiehandel even interessant als in bitcoin? “Als koers naar 100 euro gaat, verdubbel je je aandeel”

Niet alleen de prijs van bitcoin gaat door het dak, ook de ETS-koers is aan een klim van meer dan 50% bezig sinds het begin van het jaar, en staat dicht tegen de grens van 50 euro. “Misschien zegt ‘ETS’ je niets, maar het is een prijs die onze economie in de komende decennia wellicht meer zal bepalen en vormgeven dan die van bitcoin”, aldus onze beursexpert Geert Noels. Hij legt uit wat het is en waarom deze klimaataandelen interessant zijn. 

  1. ▶ Zorgt klimaatverandering dit jaar voor meest actieve orkaanseizoen ooit? “Dit kunnen we ook tot bij ons voelen”
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Zorgt klimaatver­an­de­ring dit jaar voor meest actieve orkaansei­zoen ooit? “Dit kunnen we ook tot bij ons voelen”

    Elk jaar berekenen Amerikaanse wetenschappers aan hoeveel tropische stormen en orkanen we ons mogen verwachten in de Atlantische Oceaan. Na een rustig seizoen in 2023 lijkt 2024 nu zwaar te gaan uithalen. Meer nog, volgens de voorspellingen kan dit wel eens het meest actieve orkaanseizoen ooit worden. Over wat voor aantallen spreken we dan? Hoe komt dit? En hebben die orkanen ook een invloed op ons weer? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen.
  2. Belastingexpert waarschuwt voor fiscale gevolgen van beleggen in bitcoins: "Als je veel transacties uitvoert, zullen je inkomsten beschouwd worden als beroepsinkomen"
    PREMIUM

    Belasting­ex­pert waarschuwt voor fiscale gevolgen van beleggen in bitcoins: "Als je veel transac­ties uitvoert, zullen je inkomsten beschouwd worden als beroepsin­ko­men"

    De handel in virtuele of cryptomunten, waaronder de bitcoin, is hotter dan ooit. Afgelopen jaar ontstond zelfs een fameuze beleggershype. Daardoor is de waarde van bitcoin op een half jaar tijd met 350 procent gestegen en eind februari 2021 is bitcoin voor het eerst uitgestegen boven de waarde van 60.000 dollar, of zo’n kleine 50.000 euro. Maar wat als je zelf in bitcoin gaat beleggen en je na verloop van tijd je virtuele munt met een mooie meerwaarde kan gaan verkopen? Word je dan belast op je winst of niet? Onze fiscaal expert Michel Maus ontwart het fiscale kluwen.