Benoit De Freine
Volledig scherm
© Benoit De Freine

Tweede vaccindosis kan beperkt verplaatst worden, overheid lanceert planningstool om te kijken wanneer het uw beurt is

Om de vakantieplanning van wie nog gevaccineerd is een beetje te vergemakkelijken, heeft het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid beslist dat ook de tweede prik van een coronavaccin beperkt verplaatst kan worden. Toch roept het Agentschap op om niet massaal het vaccinatiemoment te herboeken. Er moeten in enkele weken tijd miljoenen vaccins gezet worden, en iedereen zijn datum omboeken, is onmogelijk, klinkt het. Ook is er een planningstool gelanceerd om te kijken wanneer u waarschijnlijk gevaccineerd zal worden.

  1. “Verschil tussen werken en weinig werken moet ook hier 500 euro zijn”: hoe wil Open Vld dit realiseren?
    PREMIUM

    “Verschil tussen werken en weinig werken moet ook hier 500 euro zijn”: hoe wil Open Vld dit realiseren?

    In haar verkiezingsprogramma stelt Open Vld dat er minstens 500 euro verschil moet zijn tussen het inkomen van wie werkt en niet werkt. En die lijn wil de partij nu ook doortrekken naar het minimumpensioen. Maar zullen de liberalen dit verkocht krijgen bij de linkse partijen? “Alleen wie twee jaar of minder werkloos was, mag nog het volledige bedrag van 1.738 euro krijgen”, zegt Open Vld-Kamerlid Vincent Van Quickenborne.
  2. RECONSTRUCTIE. Waarom werd Annie De Poortere pas na 30 jaar gevonden? “Wat toen gebeurd is. Het zou vandaag niet meer door de beugel kunnen”
    PREMIUM
    Zaak Annie De Poortere

    RECONSTRUC­TIE. Waarom werd Annie De Poortere pas na 30 jaar gevonden? “Wat toen gebeurd is. Het zou vandaag niet meer door de beugel kunnen”

    30 jaar lang zweeg Hans D. over het lot van zijn ex-partner Annie De Poortere. Tot een verbouwing in Sint-Martens-Latem de gruwelijke waarheid aan het licht bracht. Ze lag begraven bij de buren, achter de garage. Plots lijkt de cold case te veranderen in een spinnenweb van gemiste kansen en opvallende uitspraken: “Annies man wilde geen opsporingsbericht verspreiden”, getuigde de familie tien jaar geleden. Nu ze gevonden is, spreken Karina De Poortere, de zus van Annie, en oud-burgemeester Bob Van Hooland met onze reporter: dit is alles wat we tot nu toe weten over de zaak.
    Sint-Martens-Latem