In de omgeving van de Franklin Rooseveltlaan en de Zoomlaan zijn zonet opnieuw het waterkanon en traangas ingezet.
Volledig scherm
In de omgeving van de Franklin Rooseveltlaan en de Zoomlaan zijn zonet opnieuw het waterkanon en traangas ingezet. © Baert

Politie zet traangas en waterkanon in tegen harde kern ‘La Boum 2': zeker 60 arrestaties en 3 lichtgewonden

Het illegale evenement La Boum 2 heeft een paar duizend mensen op de been gebracht in het Ter Kamerenbos. Net als een maand geleden ontaardde de bijeenkomst opnieuw in rellen met de politie. Een harde kern wilde niet van wijken weten en startte een kat-en-muisspel met de politie. Die slaagde erin het park te ontruimen, waarna het tot onlusten kwam in enkele straten vlak bij het Ter Kamerenbos. De politie zette het waterkanon en traangas is. Bij de ontruiming vielen zeker drie lichtgewonden, onder wie twee politieagenten. Zestig mensen werden opgepakt, meldt de politie. Herlees hieronder hoe de situatie escaleerde.

348 reacties

  • Sylvain Helsen

    3 jaar geleden
    De desbetreffende Burgemeester wil volgende keer geen andere aanpak. Alsof hij de alleenheerser is over zijn grondgebied. De federale overheid heeft ook nog wel wat te zeggen, dacht ik zo. Wat in Middelkerke en ook op minder dan 10 km van Waterloo gebeurt, gaat ook de rest van het land aan. De minimumstraf moet voelbaar hoog liggen. Ook voor hen die rozen uitdelen wanneer ze daar niet mogen zijn. Met een minimumstraf van €1000 zal iedereen wel begrepen hebben dat het niet wordt toegestaan.
  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    En nu een echte straf en een zware boete die zijn verantwoordelijk voor het verspreiden van een dodelijk virus, hoeveel mensen gaan door hun daad niet ziek worden en sterven?? Of interesseert dat niemand ?
  • Roger Kerhove

    3 jaar geleden
    Eindelijk hebben ze eens laten zien wie de baas , en de uitlokkers zeer goed aangepakt , en dikke pluim voor de politie met hun streng en kordaat optreden.
  • Lenne Harding

    3 jaar geleden
    En maar afgeven op politie, deze situatie hebben jullie, feestvierende mensen zelf gezocht. Ga dan niet tegen de regel in en alles verloopt rustig.
  • Danny Baillien

    3 jaar geleden
    Allemaal een dikke boete geven en verplicht een jaar te helpen in de ziekenhuizen en dat gratis. Ze zullen een andere kijk krijgen op de samenleving waar ze nu denken het slachtoffer van te zijn.