Deelnemer La Boum 2 gewond door waterkanon: “Niet aangereden, maar geraakt door straal”

 ©  cds

Bron: BELGA

In het Ter Kamerenbos ontruimt de Brusselse politie momenteel een paar duizend mensen die waren opgedaagd voor La Boum 2. Tientallen agenten in wapenuitrusting trekken daarbij door het park. Het waterkanon is al herhaaldelijk ingezet. Eén deelnemer raakte daarbij gewond.

De man kwam op zijn achterhoofd terecht, en verloor even het bewustzijn. Hij wordt momenteel verzorgd door ambulanciers en zal dan vermoedelijk naar het ziekenhuis gebracht worden. De man is intussen terug bij bewustzijn en lijkt niet in levensgevaar.

Uit eerste berichten bleek dat de man aangereden werd door een waterkanon. Maar tegen 18.30 uur meldde de politie dat de man niet aangereden werd, maar wel geraakt werd door de waterstraal van een waterkanon.

Van de paar duizend mensen die in het park waren, lijken er al heel wat verdwenen. Op het grasveld aan de vijver en de bosjes rondom houden zich wel nog enkele honderden personen op. Her en der zijn kleine vuurtjes gesticht.

Een man ligt voor een waterkanon in het Ter Kamerenbos. Het is niet duidelijk of het om de man gaat die gewond raakte. ©  BELGA

 ©  cds

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen