Politie ontruimt ‘La Boum 2' met waterkanon en traangas: 132 aanhoudingen, 28 gewonden

BrusselTer Kamerenbos in Brussel was zaterdag opnieuw het toneel van hevige rellen tussen de politie en parkbezoekers. Enkele duizenden mensen daagden er op voor het illegale evenement ‘La Boum 2'. Toen de politie het park wilde ontruimen wegens het “niet naleven van de gezondheidsmaatregelen” escaleerde de situatie volledig. Jongeren bekogelden de agenten met projectielen. De politie probeerde de aanwezigen te verjagen met traangas en het waterkanon. Er vielen 28 gewonden tijdens de ontruiming. Uiteindelijk werden 132 mensen aangehouden. Dat meldt een woordvoerster van de politie.

144 reacties

  • Bertram Huysmans

    3 jaar geleden
    @ Eddy Douwen: Dringende oproep aan ministers en parlement,ik ben het beu dat ik mede als belastingbetaler moet opdraaien voor de politie die een hele bende terecht gefrustreerde jongeren ophitst en uitlokt schade te veroorzaken door zelf nutteloos geweld te gebruiken, dringend wetten maken dat die flikken zelf opgepakt kunnen worden en boetes moeten betalen zodat al de schade waar ze verantwoordelijk voor zijn door hen vergoed wordt!
  • Liesbeth Claessens

    3 jaar geleden
    Ze komen daar alleen maar om herrie te schoppen, dus de politie schopt dubbel en dik terug. Terecht, als ze zeggen blijf weg dan doet je dat. De gevolgen zijn voor jullie bende herrieschoppers. Hoera voor onze politie mensen.
  • Frederick De Kock

    3 jaar geleden
    Volgende keer park afsluiten en traangas en waterkanon vroeger inzetten. Alle respect voor onze politiediensten! Als burger moet je toch inzien dat je met teveel volk om een plaats staat en de plaats te verlaten. Denk eens aan die mensen die in het ziekenhuis vechten voor hun leven!
  • jos duriau

    3 jaar geleden
    Dat was geen protestbetoging , was pure uidaging van de politie , iedereen daar wist dat het afgeraden was , blijf daar dan weg dan moet de politie niet ingrijpen en moeten jullie niet zagen of klagen.
  • Guido Verlinden

    3 jaar geleden
    Er is maar een man die tekort schiet en dat is de burgemeester.