©  BELGA

Mbaye Leye na zware nederlaag in Oostende: “We kwamen overal te laat, een schande”

Standard ging met de billen bloot in Oostende: 6-2. Mbaye Leye wond er geen doekjes om. “Misschien heb ik de verkeerde ploeg opgesteld”, zei de Standard-trainer.

Bob Faesen

“Voor een keer begin ik zelf niet met de analyse, maar laat ik jullie gewoon jullie vragen stellen”, begon Leye zijn verhaal. “In zijn alles was dit een teleurstelling. Je denkt dat iedereen de boodschap begrepen heeft, maar dat was niet het geval. Je moet meer geven dan vandaag is gebeurd. Of we het blik al op volgend seizoen gaan richten? De toekomst is altijd belangrijk, maar als Standard-speler moet je altijd 100 procent geven.”

Over de rode kaart van Mehdi Carcela, die met al geel op zak en ondanks al zijn ervaring zwaar doorging op Jack Hendry, wilde Leye niet te diep ingaan. “In de vraagstelling zit al iets van het antwoord. “Ik wil niemand individueel viseren. We kwamen overal te laat. Dit is het falen van een groep. Zo ben ik misschien ook in de fout gegaan met mijn opstelling. Ik neem de verantwoordelijkheid op mij. De volgende keer moeten we dit rechtzetten en een echte play-offwedstrijd spelen.”

“Dit was een schande. Je wilt je verontschuldigen”, aldus de Senegalees. “Hoe de groep na afloop reageerde? Goh, laten we zeggen dat je van dit soort situaties veel leert. Je neemt alles mee om de ploeg beter te maken in de toekomst.” bfa

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer