Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

“Ik voelde mijn schaamte beetje bij beetje wegsmelten”: dit gaan we anders doen na de lockdown

Wie wil ik zijn als de wereld weer opengaat? Nu de vaccinaties op kruissnelheid komen, is het logisch om je die vraag te stellen. Zijn we veranderd, betere versies van onszelf, of blijft alles bij het oude? Wat te dumpen en wat te koesteren: veel mensen maakten al de balans.

58 reacties

  • Joke Weyts

    3 jaar geleden
    Waarom moet de cultuursector in normale tijden 6 miljard € per jaar gesubsidiëerd worden? Kan cultuur niet als hobby en als het dan toch professioneel moet, kan het dan niet zelfredzaam zijn en zelf inkomsten genereren? DAT moet absoluut anders NA covid. We kunnen die 6 miljard dan gebruiken voor sociale huisvesting!
  • Ronny Toch

    3 jaar geleden
    Zullen we nog wel voor dezelfde politiekers stemmen, is de grote vraag in Brussel
  • Marianne Fritz

    3 jaar geleden
    Ik ga al evenveel de horeca steunen als ervoor. Ga zoveel mijn familie zien als ervoor. Ga blij zijn als we van die ellendige mondmaskrs verlost zijn. Woon op het platteland en ben al meer dan een jaar niet meer in een stad geweest, en dat heb ik zeker niet gemist.
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    Ik hoop vooral dat de rust niet begraven wordt door uitgelaten mensen die het allemaal gehad hebben met de lock downs of weer gestoord wordt door de vliegtuigen boven ons hoofd. Ik heb vastgesteld dat ik een zeer "bewuste consument" ben want ik heb totaal niks gemist al die maanden lang. Dat wil ik zo houden. Alternatieven zoeken komt alle creativiteit ten goede en maakt gelukkig. Corona had ook mooie troeven : tijd om na te denken en een eigen mening te vormen.
  • Irene Kandler

    3 jaar geleden
    @Johnny chanet Beste, ik woon in een appartement met terras, zonder tuin en niet op de buiten. Ik kan u verzekeren dat ik niets gemist heb. Geluk kan je niet meten aan het oppervlak van een woonst. Iedereen heeft een andere maatstaf voor geluk.