Lag Ba’Omer is een dag waarop ultra-orthodoxe joden rabbijn Sjimon bar Jochai herdenken. Zijn graf trekt dan vaak meer dan honderdduizend pelgrims die er samen zingen, dansen en vuren aansteken.
Volledig scherm
PREMIUM
Lag Ba’Omer is een dag waarop ultra-orthodoxe joden rabbijn Sjimon bar Jochai herdenken. Zijn graf trekt dan vaak meer dan honderdduizend pelgrims die er samen zingen, dansen en vuren aansteken. © AFP

“Papa, ik kan niet ademen”: hoe 45 mensen om het leven kwamen tijdens een religieus feest in Israël

Tijdens een religieus feest in Israël zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 45 mensen door verdrukking omgekomen. Wat was dit voor feest en hoe kon het zo misgaan?

9 reacties

  • Jacques-Philippe Leclerc

    3 jaar geleden
    Dirk Kindt: "Onbegrijpelijk één van de meest intelligente beschavingen ter wereld"? Je weet dus niet, dat Israël ongeveer 550.000-800.000 Palestijnen het land heeft uitgezet en 1400 Palestijnse steden en dorpen heeft ontvolkt - met een meerderheid volledig verwoest en onbewoonbaar achtergelaten - tijdens de Palestijnse Nakba in 1948. Veel van de locaties werden opnieuw opgebouwd en bevolkt door Joodse immigranten, waarbij hun plaatsnamen werden vervangen door nieuwe Hebreeuwse plaatsnamen.
  • Dirk Kindt

    3 jaar geleden
    Onbegrijpelijk voor één van de meest intelligente beschavingen ter wereld.
  • Vos Francis

    3 jaar geleden
    En dan dag nadien nog een hele meute die weigert op te stappen. Alle schaamte voorbij.
  • Werner Van Assche

    3 jaar geleden
    Afgoderij heeft nog niet vaak tot iets positiefs geleid.
  • MYRTHE PASS

    3 jaar geleden
    Woedt daar het Coronavirus niet meer? Zoveel mensen waren bij elkaar op dezelfde plaats.