Twee filmpjes van het politieoptreden in de buurt van het Ter Kamerenbos zorgen voor opschudding.
Volledig scherm
Twee filmpjes van het politieoptreden in de buurt van het Ter Kamerenbos zorgen voor opschudding. © RV/Twitter

Opschudding over filmpjes van politieoptreden in omgeving van Ter Kamerenbos

BrusselOp sociale media zorgen twee filmpjes van het politieoptreden naar aanleiding van het nepfestival La Boum 2 voor opschudding. Zo is er bij het ene filmpje te zien hoe een man door een politiehond aan de arm over de grond gesleurd wordt, waarna hij nog een trap op de borst krijgt van een agent. Bij het andere filmpje worden passanten hardhandig aangepakt en wordt de bus pepperspray bovengehaald. “De beelden zullen intern bekeken en besproken worden”, zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.

  1. Gezondheid Brusselaars verbetert, maar niet voor iedereen: “In Brussel kampt 10% van de bevolking met ernstige vocht- of schimmelproblemen”

    Gezondheid Brusse­laars verbetert, maar niet voor iedereen: “In Brussel kampt 10% van de bevolking met ernstige vocht- of schimmel­pro­ble­men”

    De gezondheid van de Brusselaars heeft de afgelopen jaren een positieve wending genomen. De levensverwachting is toegenomen en er zijn minder sterfgevallen door kanker. Echter, de gezondheidsverbeteringen zijn niet gelijk verdeeld over de bevolking, en milieuvervuiling heeft nog steeds een significante impact. Dat blijkt uit de recent gepubliceerde Brusselse Gezondheidsindicatoren 2024, uitgevoerd door het Observatorium voor Gezondheid en Welzijn van Vivalis. “Luchtvervuiling veroorzaakt jaarlijks 930 vroegtijdige sterfgevallen in Brussel, en daar zijn kansarme mensen de dupe van.”
    Stad Brussel
  2. Politie ontruimt ‘La Boum 2' met waterkanon en traangas: 132 aanhoudingen, 28 gewonden
    Play
    Brussel

    Politie ontruimt ‘La Boum 2' met waterkanon en traangas: 132 aanhoudin­gen, 28 gewonden

    Ter Kamerenbos in Brussel was zaterdag opnieuw het toneel van hevige rellen tussen de politie en parkbezoekers. Enkele duizenden mensen daagden er op voor het illegale evenement ‘La Boum 2'. Toen de politie het park wilde ontruimen wegens het “niet naleven van de gezondheidsmaatregelen” escaleerde de situatie volledig. Jongeren bekogelden de agenten met projectielen. De politie probeerde de aanwezigen te verjagen met traangas en het waterkanon. Er vielen 28 gewonden tijdens de ontruiming. Uiteindelijk werden 132 mensen aangehouden. Dat meldt een woordvoerster van de politie.