Middelkerke gooide met eigen meubilair de terrassen open.
Volledig scherm
PREMIUM
Middelkerke gooide met eigen meubilair de terrassen open. © Benny Proot

Burgemeester Dedecker ziet ‘terrasrevolutie’ zonder incidenten: “Voortaan is 1 mei het Middelkerkse terrasjesweekend”

MiddelkerkeHet opengooien van de terrassen in Middelkerke is zonder incidenten verlopen. Dat wordt bevestigd door zowel de burgemeester, de politie als de procureur des Konings. “Dit was een voorbeeld van hoe je met een goeie begeleiding de terrassen vroeger kan openen", klopt Jean-Marie Dedecker zich op de borst. Minister van Binnenlandse Zaken Verlinden is iets minder enthousiast. 

  1. Koen maakt in zijn atelier in Oostende padelrackets met vlas: “Klanten kunnen volledig maakproces volgen”
    PREMIUM

    Koen maakt in zijn atelier in Oostende padelrac­kets met vlas: “Klanten kunnen volledig maakproces volgen”

    Koen Hubert (43) uit Oostende is gepassioneerd door padel en ontwikkelde een eigen kwalitatieve racket met vlas. De Flaxx Rackets hebben daardoor een hogere trillingsdemping en zijn perfect voor spelers die gevoelig zijn voor blessures. Vanuit zijn atelier op de Oosteroever maakt Koen de rackets volledig op maat van de klant. “Ik begin pas met het maken als de bestelling binnenkomt en de klant wordt op de hoogte gehouden van het volledige productieproces.”
    Oostende
  2. “Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
    HLN Shop

    “Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt

    Kookboekenauteur en keramiste Pascale Naessens (54) houdt van creëren. In plaats van vroeger werk heruit te geven, verschijnt nu haar eerste compilatie met de beste groenterecepten. Het eerste in een serie van vijf themaboeken waarvan het volgende helemaal rond desserts zal draaien. HLN Shop zette zich rond de tafel met de chef voor een gesprek: “Ik wil dat mensen plezier vinden in het bereiden van groenten, dat het leuk en lekker is.”