Direct naar artikelinhoud
NieuwsVoetbal

Manchester United-fans bezetten veld uit protest tegen Amerikaanse eigenaar, wedstrijd uitgesteld

Manchester United-fans bezetten veld uit protest tegen Amerikaanse eigenaar, wedstrijd uitgesteld
Beeld AFP

Enkele uren voor de topwedstrijd tegen Liverpool hebben honderden Manchester United-fans Old Trafford bezet. Ze protesteren in hun stadion tegen de Glazers, de Amerikaanse familie die hun club bezit. De wedstrijd is uitgesteld.

Al sinds de overname in 2005 is er onvrede over de Amerikanen en de woede is slechts toegenomen toen de Glazers akkoord gingen met de vorming van een European Super League. Dit project van de Europese topclubs werd enkele weken terug snel de nek omgedraaid. De woede van Engelse voetbalfans is echter gebleven, met name tegen de eigenaren van Arsenal, Liverpool en Manchester United.

Bij Old Trafford hadden zich zondagmiddag duizenden fans verzameld. Ze slaagden erin de verdedigingslinie te doorbreken, zodat ze het vrijwel lege stadion in konden. Eenmaal in The Theatre of Dreams namen ze bezit van het veld waar ze protesteerden, een balletje trapten en aan de haal gingen met de cornervlaggen. Een enkeling klom op het doel. Groen en geel waren de dominante kleuren, de kleuren van de anti-Glazer beweging. Ook bij het Lowry-hotel waar de spelers zich voorbereiden op de kraker tegen de grote rivaal was het onrustig.

Hoewel het coronavirus vrijwel geheel verslagen is, worden Premier League-wedstrijden nog steeds zonder publiek gespeeld. Aanvankelijk werd besloten de wedstrijd tegen Liverpool later te laten beginnen, maar dat bleek niet mogelijk omdat de fans in en bij het stadion bleven. Wanneer de topper wel zal worden gespeeld is nog niet bekend gemaakt.

Old Trafford.Beeld Action Images via REUTERS