Remco Evenepoel.
Volledig scherm
PREMIUM
Remco Evenepoel. © Jan De Meuleneir / Photo News

Evenepoel start zaterdag niét als kopman in de Giro: “Remco staat waar hij wil staan”

GiroHij is bijna terug. Remco Evenepoel (21) vertrekt vandaag naar Italië om er zaterdag aan de start te verschijnen van de Giro d’Italia, de eerste koers sinds zijn zware val in de Ronde van Lombardije acht maanden geleden. “Het is een vraagteken hoe zijn lichaam zal reageren op drie weken koers”, vertelt ploegleider Klaas Lodewyck.

22 reacties

  • Liliane Wuyts

    3 jaar geleden
    Hij is geen kopman maar draagt wel nummer 91. Almeida heeft 92, dus Lefevre zeg dan gewoon hoe het zit man. Almeida gaat weg bij Deceuninck, dus hij zal het geweten hebben zeker.
  • Jan Van Rompaey

    3 jaar geleden
    Wegens gebrek aan competitie zal hij de tijdrit niet winnen.
  • Jan Gijsen

    3 jaar geleden
    Remco wint de giro met minuten voorsprong. Hij is volledig geprepareerd door Lefevre. In Tenerife op de Teide , op de beklimmingen rond Calpe en met een speciale massage s nachts , wordt een renner tegenwoordig op topniveau gebracht. Geraint Thomas wint Ronde van Romandie zonder meer dan een jaar een platte prijs gereden te hebben. Ineos past ook die toverformule toe.
  • Patrick Compagnie

    3 jaar geleden
    Zal Remco mogen starten bij aankomst in Italie men moet toch vijf dagen in quarantaine dus maandagnamiddag tot en met zaterdagnamiddag
  • Pat Vanbeveren

    3 jaar geleden
    Dirk, geen enkele die de giro kan winnen. Evenepoel in de toekomst wel. Cian ook.