Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). © BELGA

Minister Demir stelt stookoliesector in gebreke

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir stuurt vandaag deurwaarders met een ingebrekestelling naar de stookoliesector. Volgens de N-VA-minister weigert de sector werk te maken van het stookoliefonds, het fonds voor de sanering van lekkende mazouttanks. Minister Demir verwijt de sector “een schrijnend gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel”. “Dit cynisch machtsspel zadelt gigantisch veel gezinnen op met een torenhoge saneringsfactuur en kan niet blijven duren”, stelt Demir. 

26 reacties

  • Willy Michiels

    3 jaar geleden
    Mevrouw Dimer als de inergie factuur omhoog gaat voor diegene die dertig jaar geleden door de regering geprezen verwarming op nachttarief omdat het supper milieuvriendelijk was gaan we nu terug kolenstoof en houtkachel aankopen en eventueel een dieselgenerator tegen de stroom uitvalt derig jaar achteruit is het dat wat je wilt.
  • Jean Gobin

    3 jaar geleden
    trietige is dat nva groene energie promoot en daarna de mensen straft die er in geloofden ...door hen zal vlaanderen nooit die norm halen ...10 jaar hebben ze al wat groene energie was proberen te dwarsbomen om de verouderde en met betonrot aangetaste kerncentrales open te houden ...10 jaar verloren .
  • Hubert Vanmechelen

    3 jaar geleden
    Als hier iemand van een schrijnend gebrek aan verantwoordelijkheidszin moet verweten worden dan is het op de eerste plaats wel mevr. Demir ! Kijk je energiefactuur er maar eens op na. 21 % btw op een basisbehoefte. Afschaffing van het nachttarief. De slimme meter. Batterijen. Piekmomenten duur maken en dalmomenten stellen als iedereen uit huis is. En gans haar beleid is er een van bijsturen maar nooit zegt ze wanneer !
  • Michel Marynissen

    3 jaar geleden
    los eerst de zonnepanelen op... dan pas geloven we U terug...
  • JEAN-MARIE MORTIER

    3 jaar geleden
    De Vlaamse regering is ook zonnepaneel gebreke contract met de burger, ze denk dat wij dit vergeten zijn!