Direct naar artikelinhoud
NieuwsMuziek

Billie Eilish toont nieuwe kant van zichzelf op cover Britse Vogue

Billie Eilish toont nieuwe kant van zichzelf op cover Britse Vogue
Beeld FilmMagic

Wie naar de cover van het Britse magazine Vogue kijkt, moet wellicht twee keer kijken. Billie Eilish (19), die de voorkant van het tijdschrift siert, ziet er bijna onherkenbaar uit. Eilish, die onlangs haar zwarte lokken al inruilde voor een blonde coupe, poseert nu in een roze korset. Opvallend, want eerder gaf ze meermaals aan dat ze niet wilde dat haar lichaam een gespreksonderwerp werd. Daarom draagt ze ook vaak losse kleren.

en

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door BILLIE EILISH (@billieeilish) op

Het is een heuse metamorfose: Billie Eilish in strakke, weinig verhullende kleren. De zangeres, die de voorbije jaren razendsnel een wereldster werkt (denk maar aan de Bond-song die ze als tiener al mocht leveren), stond er tot voor kort om bekend steevast losse kledij te dragen om haar vrouwelijke vormen vooral te verhullen.

De verandering was overigens al eerder ingezet. In maart nog verbaasde ze haar fans nog door plots met blonde haren uit te pakken. Een gebeurtenis die niet onopgemerkt voorbijging: de selfie waarmee Eilish haar nieuwe look bekendmaakte, “brak het internet”, met 1 miljoen likes binnen de 6 minuten.

Op de foto’s voor Vogue zie je trouwens duidelijk de tattoo op de heup van de zangeres. Vorig jaar onthulde de zangeres aan Vanity Fair dat ze een nieuwe tatoeage had laten zetten, maar dat fans deze nooit te zien zouden krijgen. Daar komt nu duidelijk verandering in, maar Billie Eilish ging verder wel niet dieper in op de betekenis van de tattoo.

De zangeres vertelde wel wat meer over haar toekomstbeeld. Eind dit jaar viert Billie haar twintigste verjaardag en gaat ze naar eigen zeggen een nieuwe fase in haar leven in. “Als je je maar goed voelt”, vertelt Eilish in haar interview met Vogue. “Als je je wil laten opereren, laat je dan opereren. Als je een bepaalde jurk wil dragen, draag ze dan gewoon. Het maakt niet uit wat andere mensen denken.”

De fotoshoot van de zangeres komt er vlak voor de release van haar tweede studioalbum. ‘Happier Than Ever’ komt uit op 30 juli en bevat in totaal zestien nummers. Denk maar aan songs zoals bijvoorbeeld ‘Billie Bossa Nova’, ‘My Future’ en ‘Lost Cause’. Of haar tweede album net zo’n groot succes zal worden als haar debuutalbum ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’, is nog even afwachten. Het eerste plaat viel tijdens de Grammy Awards maar liefst vijf keer in de prijzen. Zo won ze onder meer de prijs van ‘album van het jaar’.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door BILLIE EILISH (@billieeilish) op