AFP
Volledig scherm
© AFP

Bijna vijfde van wereldwijde verkoop gebeurt online

Het coronavirus heeft de onlineverkoop wereldwijd een flinke duw in de rug gegeven. Het aandeel van de e-commerce in de totale verkoop steeg vorig jaar van 16 naar 19 procent, zo zegt UNCTAD, de Conferentie voor Handel en Ontwikkeling van de Verenigde Naties.

5 reacties

  • Johny vanderlinden

    3 jaar geleden
    Zolang je gratis mag terugsturen zal het ginder zijn om te kopen, te showen en terug te sturen, dan geen sprake van milieu.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    De EU aast er op om daar belastingen op te heffen. De miljarden coronasteun die de landen krijgen moet voor de helft terug betaald worden. De andere helft willen ze recupereren met eigen belastingen. Zo willen ze de soevereine belastingbevoegdheid van de landen zelf doorbreken. En dan kunnen wij op dat hoogste overheidsbeslag ook nog eens Europese taksen en belastingen betalen.
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    ja 't waar het kàn inderdaad allemaal wel goedkoper en gemakkelijker zijn maar dan voor sommige artikels die je bekend zijn. Na 3 katten in een zak gekocht te hebben, geef ik het toch wel op. Lokaal en regionaal mét goede persoonlijke dienstverlening en contact is me wichtig. Idem voor afsluiten van bank- en verzekeringsdiensten.
  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    Diegenen die reeds lang via internet verkopen werken steeds meer geperfectioneerd en diegenen die ermee begonnen zijn door Covid leren heel snel bij (behalve veel take aways die denken driesterrenprijzen te kunnen aanrekenen en bijv. bij levering 1 à 1,5 euro per kilometer - die zullen verdwijnen) Ik zie voor de toekomst de aankopen via internet door particulieren nog gigantisch stijgen. Weinig winkels en zelfs winkelkettingen zullen nog kunnen concurreren. De consument wordt ook veel slimmer.
  • Gerd Peeters

    3 jaar geleden
    Tja,wat moesten we doen, winkels waren er niet open,en diegene die wel open waren, daar moest je in racetempo winkelen, dan liever thuis online.