La Boum 2 op zaterdag 1 mei liep opnieuw uit de hand.
Volledig scherm
La Boum 2 op zaterdag 1 mei liep opnieuw uit de hand. © Marc Baert

Brusselse politie ontvangt aanvraag voor La Boum 3 op 29 mei, Verlinden roept organisatoren opnieuw op om in gesprek te gaan

L’abîme Team, het collectief achter La Boum 2, heeft bij de Brusselse politie een aanvraag ingediend voor La Boum 3. Dat maken ze zelf bekend op hun Facebookpagina en wordt ook bevestigd door de politie Brussel Hoofdstad Elsene. Op 29 mei willen ze opnieuw in het Ter Kamerenbos verzamelen. Minister van Binnenlandse Annelies Verlinden (CD&V) liet bij HLN Live uitschijnen dat La Boum 3 als testevenement zou kunnen georganiseerd worden, maar lijkt daar nu op terug te komen. “Voor organisatoren die zich buiten het wettelijk kader plaatsen, zoals de organisatoren van La Boum 1 en 2, is alleszins geen plaats”, zegt ze in een mededeling.

351 reacties

  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Duizend man van Club Brugge heeft de boel op stelten gezet en zaken vernietigd, de politie niet te zien. Een onschuldig feest in het bos, politiemacht en geweld. Je ziet waar de belangen liggen.
  • Patrick bloemen

    3 jaar geleden
    Laten doen , en dan het leger rondom laten rond gaan , iedereen boete van 1000 euro laten betalen en kous is af , geen BOEM 4 meer
  • Renée Schietekat

    3 jaar geleden
    Mevrouw Verlinden, u zou misschien op uw knieën kunnen gaan zitten en hen smeken om met u te praten. Van één ding getuigt uw gedrag alleszins niet. Autoriteit. U laat net als zoveel andere politici over u heen lopen.
  • Louis Heyens

    3 jaar geleden
    Minister van B.Z. A. Verlinden liet uitschijnen dat La Boum 3 als testevenement zou kunnen georganiseerd worden. Ik heb een beter voorstel, maak als testevenement van mij een minister van B.Z. De 2 voorwaarden die ik stel: 1) Ik wil niet aan een BEEP-test deelnemen 2) ik krijg alle vergoedingen, compensaties en lonen zoals zij ze krijgt Mijn belofte is dat ik ook NIKS zal doen dan wat zeveren op TV en in de andere media. Prachtig (toch?)
  • Patrick Van Hecke

    3 jaar geleden
    Dat de organisatoren het park daarna maar eens opruimen of opdraaien voor de kosten. Ze zullen het geen 4e keer aanvragen!