Jolien is 28 weken zwanger en kan zich vanaf vandaag prioritair laten vaccineren: “Ik heb lang getwijfeld”

 Net als alle andere zwangere vrouwen in ons land, kan Jolien Van der Steen zich vanaf vandaag op de voorrangslijst laten zetten voor het coronavaccin. Zwangerschap vergroot namelijk het risico op een ernstig ziekteverloop, en op vroeggeboorte. Toch twijfelde Jolien of ze zich ging laten vaccineren. “Vorige week wilde ik me nog niet laten vaccineren”, zegt ze. 

  1. Na 37 jaar maakt hoofdinspecteur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”
    PREMIUM
    Interview

    Na 37 jaar maakt hoofdin­spec­teur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”

    “Het zal vreemd aanvoelen om vanaf nu niet anoniem te reserveren in een sterrenzaak”. 37 jaar was Werner Loens (62) inspecteur van Michelin, waarvan 17 jaar hoofdinspecteur Benelux. 8.500 restaurantbezoeken later gaat hij op pensioen en wilt hij voor het eerst op de foto. Wat is volgens Loens dé culinaire hotspot van het moment, verlopen de beoordelingen altijd eerlijk en objectief en wat voor tol heeft tweemaal per dag op restaurant gaan geëist van zijn lichaam? HLN schoof de benen onder tafel en vroeg het hem.
  2. Volksgezondheid opent onderzoek naar gezichtszonnecrèmes: “Bijna een op de twee biedt niet de beloofde bescherming”
    PREMIUM
    10

    Volksge­zond­heid opent onderzoek naar gezichts­zon­ne­crè­mes: “Bijna een op de twee biedt niet de beloofde bescher­ming”

    Zes op de veertien geteste crèmes – die populair zijn bij Belgen – bieden niet de bescherming die wordt beloofd, dat blijkt uit een onderzoek van Testaankoop. Over welke zonnecrèmes gaat het? Hoe komt het dat je die nog steeds kan kopen bij de apotheek of drogist? En moet je je zorgen maken over de beschermingsfactor van jouw zonnecrème? HLN-consumentenexperte Safia Yachou zocht het uit.