Direct naar artikelinhoud
NieuwsSpelen

Na 20 jaar maken flippo’s comeback in zakjes chips, met dank aan het EK voetbal

.Beeld rv

De legendarische flippo’s keren binnenkort terug in zakjes chips van fabrikant Croky. Dat schrijft het Nieuwsblad. Aanleiding is het EK dat begint in juni. Opvallend is dat de schijfjes in een apart zakje zullen zitten en ex-Rode Duivel Vincent Kompany nog tussen de chipjes zit. 

Na meer dan 20 jaar afwezigheid keert de flippo eindelijk terug. Chipsfabrikant Croky zal zo'n 1,2 miljoen stuks produceren en hoopt dat de plastic schijfjes voor een even grote hype zullen zorgen als vroeger. Volgens uitvinder van de flippo Hans Zandvliet zal dat geen probleem zijn: “Het is het goeie moment. De kinderen van toen zijn nu zelf ouders en gaan die chips kopen uit nostalgie.”

Wat opvalt is dat er ook nog een flippo met het hoofd van Vincent Kompany beschikbaar zal zijn. Die is nochtans in augustus vorig jaar gestopt met voetballen. “Dat komt door het uitgestelde EK”, zegt Croky in het Nieuwsblad. “We zouden deze actie vorig jaar al doen. Toen hebben we de schijfjes besteld én toen speelde Kompany nog. Omdat hij zoveel matchen voor de Duivels heeft gespeeld, hebben we beslist hem er nu ook wel bij te houden.”

De Rode Duivel-Crokychips van 2018.Beeld © Bart Leye

Uitvinder Hans Zandvloet zal er zelf wel niets aan verdienen. Hij heeft enkel nog de rechten op de originele flippo’s, die met die inkeping. Croky kiest voor een model, dat hier van zal afwijken. De chipsfabrikant mag dan weer niet de naam ‘flippo’ gebruiken. Die is namelijk eigendom van een van hun grootste concurrenten: Lay’s. 

Illustratiebeeld.Beeld Kristof Ghyselinck