Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Unia: goederen en diensten weigeren aan niet-gevaccineerden kan discriminerend zijn

Iemand de toegang weigeren tot goederen of diensten omdat hij niet gevaccineerd is tegen Covid-19, kan discriminerend zijn. Dat staat in een advies dat gelijkekansencentrum Unia heeft bezorgd aan de verschillende overheden. Zonder wettelijk kader en met de kennis die er vandaag bestaat over de vaccins en het virus, mag je de vaccinatiestatus niet zomaar gebruiken om de toegang tot een dienst te weigeren, waarschuwt Unia.

35 reacties

  • joseph Leysen

    3 jaar geleden
    Hou toch op met die onzin. De vaccinatie is een vorm van solidariteit onder de bevolking. Wij moeten een vorm van immuniteit bereiken om het virus te bedwingen en dat heeft niets te maken met levensbeschouwingen of andere hinderpalen. Blijkbaar wil unia weer bepaalde groepen verdedigen. Ziekig.
  • Gilbert Deprez

    3 jaar geleden
    Begrijp echt niet waarom men zich niet laat vaccineren .Laat de coronapas er zo vlug mogelijk zijn , ze zullen zich vlug laten vaccineren .
  • DIRK VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    De Wetgever bepaalde wat de discriminatiegronden zijn, tot dusver 19 in aantal en UNIA heeft geen beslissingsbevoegdheid ter zake. Gelukkig maar, want anders zou "discriminatie op basis van politiek overtuiging" er niet bij zijn en zouden er maar 18 geweest zijn !
  • Yvan Lissens

    3 jaar geleden
    Ik zie het probleem niet. Gevaccineerde mensen lopen weinig gevaar. Het zijn de niet-gevaccineerden die elkaar zullen blijven besmetten en zichzelf de das omdoen.
  • camiel huughe

    3 jaar geleden
    Belgen die een gratis COVID-inenting weigeren hebben daartoe te recht MAAR, moest daaruit een medische verzorging volgen zou een financiële tussenkomst van het RIZIV daardoor een discriminatie tegenover de vooruitziende staatsburger ontstaan. Alle Belgen betalen collectief zware bijdragen tot handhaving van de volksgezondheid en personen die opzettelijk de kans op besmetting opzoeken kunnen geen rechten op gemeenschappelijk samengestelde fondsen misbruiken voor persoonlijke verpleging.