Hans Verbeke
Volledig scherm
© Hans Verbeke

Afgelopen week 16,5 procent minder verkeer op Vlaamse snelwegen

Afgelopen week was er op werkdagen 16,5 procent minder verkeer op de Vlaamse snelwegen dan in de dezelfde week van 2019, het laatste volledige jaar zonder coronacrisis. De filedruk lag 37 procent onder het niveau van voor de pandemie, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

4 reacties

  • Nestor simons

    3 jaar geleden
    De schepen in de haven en het luchtverkeer aan banden leggen en je krijgt een rezultaat waar je van achterover zult gaan . En dan de halfgeladen vrachtwagens uit zeg maar het oostblok . en je heb een uitstoot vermindering die je van je sokken blaast
  • Didi Bellens

    3 jaar geleden
    Zou toch normaal moeten zijn als ze toch allemaal (zogezegd) aan thuiswerken doen. Er rijden wel veel te veel vrachtwagens op onze snelwegen. Waarom niet via trein of boot?
  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    De luchtkwaliteit liet geen verandering zien en bleef gewoon goed. Waarmee bewezen is dat wegverkeer NIET voor de vervuiling zorgt. Wat er wel ontbreekt is vliegverkeer, waaruit nu al ruim 1 jaar de lucht super schoon is. De vervuiling komt dus wel degelijk vrijwel volledig van boven, of te wel de luchtvaart. Om de aarde te redden moeten we dus vliegverkeer volledig verbieden! Tenzij voor spoeddiensten waar het echt niet anders kan.
  • Cor Vermonden

    3 jaar geleden
    Het is aan onze politic om dat voornamelijk buitenlands halfgeladen vrachtverkeer ook met twintig procent te verminderen, daar worden zij rijkelijk ook twintig procent teveel voor betaald