Strand van Fort Lauderdale Beach in Florida
Volledig scherm
Strand van Fort Lauderdale Beach in Florida © AP

Florida heft alle coronamaatregelen met onmiddellijke ingang op, New York op weg naar snelle heropening

De gouverneur van de Amerikaanse staat Florida, Ron DeSantis, heeft maandag met onmiddellijke ingang alle Covid-beperkingen opgeheven. De Republikein baseert zich voor zijn beslissing op de goed draaiende vaccinatiecampagne. De gouverneur van de staat New York, Andrew Cuomo, heeft op zijn beurt aangekondigd dat de metro vanaf 17 mei weer de klok rond zal rijden. Theaterzalen, bioscopen, musea, restaurants, winkels en andere zaken zullen vanaf 19 mei op volle capaciteit kunnen draaien, zolang social distancing mogelijk is. Dat geldt voor de staat New York, maar ook voor New Jersey en Connecticut.

11 reacties

  • J-P Keldermans

    3 jaar geleden
    @Jozef Van Mellaert. Kordate aanpak van vorige president? De vorige president heeft op gebied van Corona juist niks aangepakt. Er was zelfs nog geen vaccinatie taskforce opgericht toen Biden in Januari aan de macht kwam. Het is het team van Biden dat ervoor gezorgd heeft dat de verdeling van de vaccinaties snel verloopt en dat alle Amerikanen tot 16 jaar nu al kunnen gevaccineerd worden. Het enige dat Trump gedaan heeft voor Corona is veel mensen laten sterven door valse info te verspreiden.
  • Jozef Van Mellaert

    3 jaar geleden
    De meeste zullen het niet graag horen, het is allemaal te danken aan de kordate aanpak van de vorige president. Wat deden toen de Europese leiders buiten kritiek geven op de VS ?
  • Laurent Van De Velde

    3 jaar geleden
    DeSantis is een geweldige gouverneur! Florida is 3 maanden in lockdown geweest en daarna terug volledig open met lichte beperkingen. De economie heeft niet afgezien en de vaccinatiestrategie was een succes. Cuomo kan nog veel leren.
  • Ann Pinxteren

    3 jaar geleden
    Iemand met gezond verstand... waarom leeft die aan de andere kant van de wereld!
  • willy zachel

    3 jaar geleden
    Uiteraard ook hier weer véél te vroeg en dat zal dan weer eindigen met terug opnieuw alles dicht !!