Arlett Vanderheyden van eetcafé Café Belgique in Breda serveert pintjes aan haar klanten.
Volledig scherm
PREMIUM
Arlett Vanderheyden van eetcafé Café Belgique in Breda serveert pintjes aan haar klanten. © Gregory Van Gansen / Photo News

Zo verloopt heropening van terrassen bij Belgen in het buitenland: “Meeste klanten zijn braaf. Behalve als ze te veel drinken”

Wij moeten nog tot 8 mei wachten, maar in veel buurlanden is het al even  realiteit: de heropening van de horecaterrassen. Hoe beleefden onze buren ‘T-Day’? Welke maatregelen gelden op hún terrassen? En gedragen de klanten zich naar behoren? We vroegen het aan vier landgenoten die in Nederland, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk een horecazaak runnen.

9 reacties

  • robrecht Peeters

    3 jaar geleden
    de vraag is hoe lang blijven ze open wanneer ze opengaan. wel niet lang zegge we 4 à 5 weken
  • Linda D'Haese

    3 jaar geleden
    Dat is juist het grote probleem met veel mensen ze kunnen niet sociaal drinken met veel stom dronken mensen tot gevolg die alle regels gaan negeren en zorgen voor overlast en agressie
  • germaine asselbergs

    3 jaar geleden
    Ik wacht nog wel even op mijne prik.
  • lode wijk

    3 jaar geleden
    Drank uit de kan is verstand uit de man en ook uit de vrouw, drank doet je effen vergeten, de slechte dingen , maar ook de goede en vooral ook de maatregelen, een terras met enkel koffie en frisdranken, zou zeker geen probleem zijn maar die alcohol hé, cafees zonder bier zijn er nog niet denk ik.
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    weer iets wat er kan verboden worden, de repressie blijft creatief