President Joe Biden.
Volledig scherm
President Joe Biden. © AP

Bidens minimumbelasting voor multinationals kan België 7 miljard euro opleveren

De minimale winstbelasting voor grote multinationals die de Amerikaanse president Joe Biden wil invoeren, kan België zowat 7 miljard euro aan extra belastinginkomsten opleveren. Dat heeft de ngo Tax Justice Network (TJN) uitgerekend, zo meldt La Libre Belgique.

43 reacties

  • Jan Desmet

    3 jaar geleden
    Ik treed je bij Anna.
  • Ronny Biesen

    3 jaar geleden
    Hopelijk niet, want hier verdwijnt het geld toch maar.
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    7 miljard extra: geen enkel excuus meer om de "tijdelijke" crisisbelasting op de pensioenen uit 1993 eindelijk af te schaffen! Zelfs Vivaldi, die er prat op gaan tegen elke vorm van crisisbelastingen te zijn, schafte deze 'solidariteitsbijdrage' (mooie naam, nietwaar?) nog niet af. Blijkbaar gunt deze regering de gepensioneerden niet wat extra koopkracht, welke enkel maar de economie zou ten goede komen... Wie is er solidair met wie, Vivaldi?
  • An Peeters

    3 jaar geleden
    mooi, maar nutteloos populisme. Enkel een revolutie kan alles herverdelen. De echte macht ligt namelijk bij de grootbanken, grootindustriëlen en niet bij de regeringen. Alsof dat die twee in hun portemonnee gaan zitten. Het is simpel het volk wat sussen en ondertussen verderdoen. Het is stillekes tijd dat de gewone man opstaat en dit niet meer pikt.
  • jim choose

    3 jaar geleden
    Dat is een idee van Trump maar werd door de politiek-correcten niet aanvaard en doodgezwegen.