Zomers genieten in Gent, een beeld van juli 2020. Heel wat gemeenten sparen kosten noch moeite om van de heropening een feest te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Zomers genieten in Gent, een beeld van juli 2020. Heel wat gemeenten sparen kosten noch moeite om van de heropening een feest te maken. © Photo News

Tournée Générale. ‘Drinkgeld’ om op terras te gaan of een Gault&Millau-gids over uw gemeente? Ontdek hier de opvallendste steunmaatregelen voor de horeca

Een uitbreiding van de bestaande terrassen, afschaffing van de terrasbelasting en inname van parkeerplaatsen, parken en pleinen: gisteren kon u al lezen dat onze Vlaamse gemeenten flexibel zijn om de horeca onder optimale omstandigheden te laten starten op 8 mei. Wist u ook dat tientallen gemeenten een waardebon aanbieden aan hun inwoners om bij de lokale horeca te spenderen? In andere gemeenten borrelen dan weer ideeën op voor horecaroutes langs de lokale cafés en restaurants. Deelt ook uw regio in de prijzen? Het overzicht leest u in deel 2 van onze grote terrasrondvraag.

  1. Organisator luxueus bootfeest RetrOLux overtuigd dat evenement zal doorgaan: “Het is de Nederlandse rederij die mij heeft opgelicht”
    PREMIUM

    Organisa­tor luxueus bootfeest RetrOLux overtuigd dat evenement zal doorgaan: “Het is de Nederland­se rederij die mij heeft opgelicht”

    De organisator van het veelbesproken RetrOLux blijft ervan overtuigd dat het luxueus bootfeest wel zal kunnen doorgaan. Vorige week bleek het evenement plots van locatie veranderd, en nadien was er zelfs geen datum meer. Veel mensen die tickets kochten voor 79 euro zijn dan ook bijzonder kwaad. “Maar de bedreigingen naar mijn kinderen moeten stoppen”, reageert organisator Didier Verduyn die de Nederlandse rederij beticht van oplichting. “Het is net andersom”, reageren ze vanuit Nederland.
    Kortrijk, Harelbeke, Gent
  2. “‘Deze is voor ons!’, riep mijn nonkel... En toen, een allesoverheersend lawaai”: Marcel (88) maakte als jongetje Groot Bombardement op Mechelen mee
    PREMIUM

    “‘Deze is voor ons!’, riep mijn nonkel... En toen, een allesover­heer­send lawaai”: Marcel (88) maakte als jongetje Groot Bombarde­ment op Mechelen mee

    “De bommen huilden vreselijk.” 80 jaar geleden beleefde Mechelen een van de zwartste bladzijden uit zijn geschiedenis: de geallieerde bombardementen van 1944 tijdens WO II. Vele tientallen mensen lieten het leven. Marcel Kocken (88), die de bombardementen van dichtbij meemaakte, spreekt donderdag op een voordracht en flitst zichzelf nu al terug naar die dramatische dagen. “Ook al word ik 100, nooit zal ik vergeten wat ik toen heb gezien en gehoord.”
    Mechelen