Photo News
Volledig scherm
© Photo News

VN-comité: “België moet racisme en geweld bij politie aanpakken”

Ons land moet meer doen om racisme aan te pakken bij de politie en andere wetshandhavers. We moeten dringend een wettelijk verbod op etnische profilering invoeren en zorgen voor grondig, onafhankelijk onderzoek van racistische incidenten waar de politie bij is betrokken. Dat adviseert het Comité voor de uitbanning van raciale discriminatie (CERD) in een rapport. De VN-organisatie meldt ook “zorgen over berichten over toegenomen politiegeweld tijdens de coronapandemie”.

36 reacties

  • linda Hofkens

    3 jaar geleden
    Begin eens eerst met de politiek hier. Die sjoemelen en graaien er maar op los en geen enkele die veroordeelt wordt of uit zijn functie gaat. Discriminatie volop bij de politiekers kijk maar naar de vaccindiscriminatie, beste voorbeeld van hoe hier de burgers worden opgezet tegen elkaar. Tweederangs en eersterangs burgers heeft men gecreeerd. Dat is politiek anno 2021.
  • Lieve Braekevelt

    3 jaar geleden
    Vind ik ook Erik Meers. Wie respect vraagt voor elementaire fatsoensnormen die voor iedereen zouden moeten gelden, zonder onderscheid van wat dan ook, wordt te gemakkelijk weggezet als racist. Misschien het vak wellevendheid en burgerzin in het onderwijs?
  • Jan De Korte

    3 jaar geleden
    VN heeft gesproken. de wereldvreemde organisatie. een organsisatie die zelf niet onbesproken is.
  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    Het beste dat er voor de wereld zou kunnen gebeuren is het afschaffen van die totaal nutteloze geldverslindende VN.
  • Willy Bogaert

    3 jaar geleden
    En omgekeerd , respect voor politie ?? vernielingen ??, Wie betaalt dat de VN zeker .Weeral eens wereldvreemde postjes